Mertens kanonform fortsätter - vacker frispark mot Empoli

Serie A

17 mål på de 13 senaste matcherna - Dries Mertens är i superform just nu.
Mot Empoli slog Napoli-stjärnan till med en vacker frispark i 3-2-segern.

Napoli gick, åtminstone tillfälligt, om Roma i Serie A:s toppstrid i och med 3-2-segern mot Empoli och är nu tvåa bakom Juventus.

Matchens huvudfigurer var Lorenzo Insigne och, som så många gånger förut, Dries Mertens. Belgaren inledde dock matchen med att missa en straff, men revanschen skulle komma.

Målskyttet inleddes av Insigne som från nära håll tryckte in 1-0 i den 19:e minuten. Fem minuter senare fick så Mertens revanschera sig för straffmissen. Med en mycket vacker frispark slog belgaren in sitt 20:e mål för Serie A-säsongen. 17 av dem har kommit de senaste 13 matcherna.

Napoli fick en ny straff i slutet på första halvlek och den här gången fick Lorenzo Insigne ansvaret, och tog det.

Trots ett 3-0-underläge efter första halvlek så skulle Empoli se till att matchen blev spännande. Först reducerade Omar El Kaddouri med 20 minuter kvar. När Massimo Maccarone skickade in 3-2 på straff i den 82:a minuten såg han till att det blev några nervösa slutminuter för Napoli.

Det blev dock seger med 3-2 för gästerna.