Milan föll tungt mot Genoa - missade serieledning

Serie A

Milan har inlett fint i Serie A. Men under tisdagskvällen kom en tung förlust.
Genoa vann med 3-0 på hemmaplan.

Milan har inlett Serie A-säsongen starkt, och låg inför den tionde omgången på en tredjeplats. Den platsen är nu i fara efter en tung 3-0-förlust borta mot Genoa.

Hemmalaget tog ledningen tidigt i matchen. Nikola Ninkovic blev ren till följd av en misslyckad offsidefälla av Milan och kunde nicka in 1-0 i den 11:e minuten. Målet var serbens första i Genoa.

Milans kvitteringsjakt fick sig en rejäl törn när Gabriel Paletta hoppade in med föttterna framåt i en duell. Den våldsamma tacklingen i den 56:e minuten gav rött kort.

Gästerna skulle dock spela bättre efter utvisningen än innan och skapade flera farliga chanser att kvittera på. Men istället för en kvittering kom 2-0 tio minuter från slutet. Milans Juraj Kucka noterades för ett självmål.

Leonardo Pavaletti fastställde sedan slutresultatet 3-0 när han knorrade in bollen med ett fint skott.

Segern ger Genoa ett skutt upp i tabellen, för Milan öppnar det upp för Napoli att gå om.