Milan vinnare i straffdrama - tog efterlängtad titel

Serie A

Milan får äntligen fira en titel igen.
På fredagen slog man Juventus efter ett straffdrama - och plockade hem den italienska Supercupen.

Milanspelarna firar segern efter straffläggningnen.

Säsongen 2010/2011 vann Milan Serie A och den italienska Supercupen. Men därefter har följt några kärvare år för klubben och supportrarna har fått vänta tålmodigt på att få möjligheten att fira en titel igen.

På fredagen fick den trenden ett slut. Milan, som förra året slutade tvåa i Coppa Italia (Juventus vann dubbeln) ställdes på fredagen mot just Juve i den italienska supercupen som spelades på Jassim Bin Hamad Stadium i Doha, Qatar. ”Den gamla damen” tog ledningen redan efter 18 minuters spel då Giorgio Chiellini ordnade 1-0, men strax innan paus kvitterade Milan genom Giacomo Bonaventura.

1-1-resultatet stod sig över den andra halvleken och över förlängningen och matchen fick därför till att avgöras på straffar.

Väl där var det Milan som drog det längsta strået efter att Paulo Dybala missat Juventus femte straff samtidigt som Mario Pasalic gjort mål på sin.

Den förre MFF-talangen Mattias Andersson, som togs ut i Juventus trupp inför matchen och således fanns med på resan till Qatar, fick nöja sig med en plats på läktaren.