Napoli serieledare efter galet drama i toppmötet med Inter

Serie A

Efter Fiorentinas 1-1 mot Sassuolo tidigare på måndagen öppnade för Napoli som tack vare Gonzalo Higuains två mål mot Inter (2-1) kan kalla sig nya ledare av Serie A.

Gonzalo Higuain inledde målskyttet direkt. José Callejon tog med en studsande boll in i straffområdet där Higuain mötte löpandes i motsatt riktning, sög med sig bollen och drog till snabbt. Ett hårt skott som gav en tidig ledning. När Napoli intog serieledningen hade klockan precis passerat en spelad minut.

Napoli hade ganska bra kontroll på matchen och i första halvlekens absoluta slutskede fick hemmalaget extra hjälp när Yuto Nagatomo kom alldeles för sent in i med en tackling och fick sitt andra gula kort och därmed rött.

I den andra halvleken utökade samme argentinare till 2-0. Higuain löpte sig förbi två motstpelare innan han halvt fri, men aningen trängd kunde placera in sitt andra mål.

Matchen kunde ha dött med tanke på numerärt överläge och tvåmålsledning för hemmalaget men Adem Ljajic hade andra planer. Strax efter 2-0-målet dribblade sig Ljajic med blandat tur och skicklighet in i Napolis straffområde där han skapade sig lite yta innan han sköt 2-1 vid Pepe Reinas första stolpe.

Reina fick dock revanschera sig. Med bara några minuter kvar störtade Ljajic fram mot sitt andra mål för kvällen på ett inspel från höger men Reina dök precis framför fötterna på honom och räddade vad som var ytterst nära en kvittering.

Ännu närmre var inhopparen Stevan Jovetic som nickade i stolpen efter 93,30 (fyra minuters tilläggstid). Trots det var det inte matcherns sista stolpe. Miranda hade ytterligare en möjlighet på nick där Reina gjorde en monsterräddning till en ny stolpe.

Napolis seger innebär serieledning i den otroligt tajta ligatoppen i Serie A.