Napoli supercupmästare efter straffdrama

Italien

Cupmästaren Napoli vann italienska supercupen mot ligamästaren Juventus i Qatar efter ett långt straffdrama.

Dubbla märkliga försvarsingripanden där Napolis backlinje in förmådde nicka bort enkla bollar ledde redan i den fjärde minuten av supercupfinalen i Doha, Qatar, till att Carlos Tevez fick ett friläge. Det placerade han i mål till 1-0 och gav därmed ligamästaren Juventus en drömstart mot cupmästaren Napoli.

I den andra halvleken kvitterade Napoli när Jonathan de Guzman kom runt på vänsterkanten och slog en inlägg som en omarkerade Gonzalo Higuain kunde knoppa i mål.

Matchen gick till förlängning och dess andra halvlek skapade sig Tevez ett skott utrymme inne i straffområdet och placerade bollen precis nere vid målvaktens högra stolprot till 2-1 för Juventus. Det såg ut att bli en svartvit titel när Gonzalo Higuain gjorde som sin landsman Tevez och dubblade sin målskörd. I den 118:e minuten kvitterade han och matchen gick till straffar.

Där var just Tevez en av de som missade för Juventus när matchen till sist slutade med napolitansk seger efter ett utdraget drama.

Här är startelvorna:

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Vidal - Pogba - Tevez, Llorente.

Napoli: Rafael - Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Gargano, David Lopez - De Guzman, Hamsik, Callejon - Higuain
Publicerad 2014-12-22 kl 21:21