Romas ras ett faktum - Lazio gick förbi i Serie A

Serie A

Det som har varit på väg ett tag blev verklighet på söndagen. Lazio gick förbi ärkerivalen Roma i serie A-fotbollen.

Även om Juventus förlorade mot jumbon Parma i lördags så kommer ligatiteln med största sannolikhet att hamna i Turin.

Men det blir sannolikt Rom på andra plats — frågan är om formsvaga Roma orkar svara på uppåtgående Lazios ryck? Lazio slog tillbaka Empoli med klara 4—0, efter mål av Stefano Mauri, Miroslav Klose, Antonio Candreva och Felipe Anderson. När Lazio fick Diego Novaretti utvisad i 58:e minuten avstannade målskyttet.

Roma mäktade bara med 1—1 borta mot Torino. Roma fick straff i 57:e minuten och den satte Alessandro Florenzi. Men sju minuter senare kvitterade Maxi Lopez.

Därmed klev Lazio förbi Roma, 58 poäng mot 57, men åtta omgångar kvar.

Napoli klev i sin tur förbi Fiorentina upp till fjärde plats, efter seger med 3—0 i det inbördes mötet. Dries Mertens, Marek Hamsik och José Callejon gjorde Napolis mål.

I botten får Cesena, Cagliari och Parma det allt kämpigare. Cesena närmast under nedflyttningsstrecket har sju poäng upp till Atalanta närmast ovanför. Albin Ekdals Cagliari är ytterligare en poäng efter.

Publicerad 2015-04-12 kl 17:57