Totti en vinnare i sista framträdandet

Serie A

Francesco Totti fick avsluta karriären i Roma med en seger. Geona såg länge ut att förstöra festen – men Diego Perottis mål på övertid räddade tre poäng.

24 säsonger, 787 matcher och 307 mål. I en tid där de flesta spelare styrs av pengar och titlar tillhör Francesco Totti den unika skara som har tillbringat ett helt fotbollsliv i en och samma klubb.

Matchen mot Genoa under söndagskvällen skulle bli Tottis sista i Roma-tröjan. Legendaren fick dock inleda på bänken.

Genoa chockade hemmalaget redan efter tre minuter då Pietro Pellegri gjorde 1-0. Ordningen återställdes dock sju minuter senare då Edin Dzeko kvitterade med sitt 29:e mål för säsongen.

Det dröjde till den 54:e minuten innan Luciano Spalletti till slut släppte på ikonen. För sista gången någonsin fick Totti springa in på Stadio Olimpico till publikens jubel.

Roma fullbordade vändningen i den 73:e minuten när Daniele De Rossi sköt in 2-1. Genoa gjorde dock sitt bästa för att förstöra festen när man kvitterade genom Lazovic, ett resultat som stod sig ända fram till stopptid då Diego Perotti frälste hemmalaget genom att göra 3-2.

Segern innebär att Roma säkrar andraplatsen i Serie A. Efter slutsignal fick Totti ta emot åskådarnas hyllningar - och italienaren var märkbart rörd, liksom övriga på Stadio Olimpico den här kvällen.