TV: Carlos Tevez straffade Real - fördel Juventus inför returen

Från elva meter fick Carlos Tévez sista ordet när Juventus vann med 2-1 mot Real Madrid. Och kampen om en finalplats är vidöppen inför returen på Santiago Bernabéu.

Det hade gått tolv långa år sedan Juventus senast spelade semifinal i Champions League.

När möjligheten till slut gavs var det fullt ös från start.

Redan i nionde minuten resulterade hemmalagets offensiv i 1-0. Carlos Tévez sköt, Iker Casillas släppte en retur och när Álvaro Morata enkelt stötte in den verkade en redan sedan tidigare hög stämning i Turin vara nära kokpunkten. Morata - 22-åringen från Madrid som spelade i Real så sent som för ett år sedan - var en av få som inte jublade över målet.

Ronaldos 76:e mål

En som däremot sällan eller aldrig missar en chans att jubla över ett mål är Cristiano Ronaldo. I 27:e minuten var det dags igen. En kort och precis lyftning från James Rodríguez nådde portugisens panna - och från ungefär en meters håll hade Ronaldo inga som helst problem att skalla in 1-1. Målet var Ronaldos 76:e i CL, ett mer än Leo Messi som redan på onsdagskvällen kan kontra i de två fotbollsgiganternas rekordkamp.

Real Madrid hade långsamt växt in i den intensiva matchen och blev ännu tryggare efter målet. Ett riktigt mönsteranfall slutade med att James Rodríguez nickade ett jätteläge i ribban efter Iscos inlägg.

Ett mål där hade gett Real ett rejält grepp om en finalplats.

I stället blev nästa mål hemmalagets i 57:e minuten.

En snabb omställning efter hörna slutade med att Dani Carvajal lite klumpigt sparkade ned Carlos Tévez i straffområdet. Tévez tog själv hand om straffen och placerade 2-1 mitt i målet efter att Iker Casillas försvunnit åt ena stolpen.

Öppet inför returen

Fernando Llorente ersatte senare Morata och spanjoren fick ett kanonläge att skalla in kvällens tredje Juvemål, men missade.

Någon minut senare ljöd slutsignalen, och båda lagen kan fortsätta ha fullt realistiska drömmar om att nå finalen i Berlin den 6 juni.

Semifinalreturen i Madrid spelas nästa onsdag.