TV: Decimerat Milan vann - behåller serieledningen

Serie A

Milan behåller serieledningen i Serie A.
Detta efter seger borta mot Benevento under söndagskvällen.
- Det var ett av de bästa målen som jag gjort i min karriär, säger Milans 2-0-målskytt Rafael Leao.

Tidigare under söndagen tog Inter tre poäng hemma mot Crotone när man vann klart med 6-2. Därför var en seger mot Benevento en nödvändighet för att Milan skulle behålla serieledningen i Serie A.

Och seger blev det.

En kvart in i första halvlek kunde Franck Kessie placera in 1-0 från straffpunkten. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Tyngre för Milan var dock att Sandro Tonali fick syna det röda kortet efter en dryg halvtimme sedan han stämplat en Benevento-spelare.

Detta försämrade dock inte Milan nämnvärt då man kunde utöka till 2-0 i början av den andra. Rafael Leao rann igenom och sedan Lorenzo Montipo i Beneventos mål hamnat snett i en utrusning kunde Leao dubbla Milans ledning.

Några minuter senare hade Benevento ett gyllene läge att skapa nerv i matchen men Gianluca Capraris straff gick långt utanför.

Milan kunde freda sitt mål resten av matchen och behåller därmed serieledningen i Serie A även efter 15 omgångar. Avståndet ner till Inter på andra plats är en poäng.

Milans Rafael Leao enligt Football-Italia:

- Det var ett av de bästa målen som jag gjort i min karriär, men framför allt var det viktiga att vi vann.

- Vi var nere på tio man och det här var den svåraste match som vi haft. Men vi fortsatte att spela och förtjänade vinsten.

Lagens startelvor:

Benevento: Montiro - Letizia, Tuia, Glik, Barba, Schiattarella, Hetemaj, Ionita, Insigne, Caprari, Lapadula

Milan: Donnarumma - Calabria, Kjaer, Romagnoli, Dalot - Tonali, Kessie - Diaz, Calhanoglu, Rebic - Leao