TV: Fiorentinas galna vändning mot Juventus - tre mål av Rossi

Juventus tog en snabb ledning mot bittra rivalen Fiorentina.

Men allt vände på en kvart.

Giuseppe Rossi klev satte tre mål och fixade 4-2-segern.

Juventus gästade Fiorentina och lät Fernando Llorente spela från start efter att ha fått begränsad speltid under säsongsinledningen. I Fiorentina är Cuadrado tillbaka efter skada.

Efter en halvtimmes spelade så öppnades matchen upp en smula och i 37:e minuten gick Tevez omkull i straffområdet efter kontakt med Gonzalo. En tveksam straff, enligt experten Martin Åslund, och Fiorentina spelarna protesterade häftigt. Häftigast av alla protesterade Cuadrado som varnades.

Den efterföljande straffen expedierade Tevez utan problem och bara tre minuter senare gjorde Juventus 2-0 när Pogba tog till vara på en misslyckad rensning av Cuadrado och kunde från nära håll utöka gästernas ledning.

Med drygt 20 minuter kvar att spela reducerade Giuseppe Rossi från straffpunkten till 2-1. Och bara några minuter senare slog han till igen till 2-2.

Ändå var det inte nog. I 80:e minuten fullbordade Fiorentina sin vändning till 3-2 när Joaquín snyggt placerade in 3-2 på passning från Borja Valero.

Sedan var han framme igen, matchens lirare Giuseppe Rossi. I 82:a sköt han 4-2 för "Viola".

För tabellen innebär det att Roma (åtta raka segrar) rycker i toppen, nu fem poäng före Juventus. Fiorentina klättrar, åtminstone tillfälligt, upp på femteplats, fyra poäng bakom Juventus.

Verona gick upp som ny fyra genom hemmaseger mot Parma, 3—2. 36-åriga Luca Toni gjorde två av Veronas mål.

Fiorentina: Neto; Roncaglia, Gonzalo, Savic; Cuadrado, Ambrosini, Pizarro, Aquilani, Pasqual; Borja Valero; Rossi.

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Padoin, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Llorente, Tevez.

Publicerad 2013-10-20 kl 16:59