TV: Fortsatt tungt för Ekdals Sampdoria - tappade 2-0-ledning till förlust mot nykomlingen

Serie A

Albin Ekdal och hans Sampdoria såg ut att få revansch från premiärförlusten mot Dejan Kulusevskis Juventus.
Men Benevento hade andra planer, och vände ett 2-0-underläge till 3-2-vinst.

Se Omar Colleys mål i spelaren ovan.

Efter att ha förlorat sin Serie A-premiär med 3-0 förra helgen mot Juventus, då Dejan Kulusevski debutmålade, var Sampdoria ute efter revansch när Benevento kom på besök under lördagskvällen. För nykomlingen Benevento, å andra sidan, var det Serie A-premiär som gällde då man inte spelade alls förra helgen.

Det började bra för Sampdoria. Efter bara åtta minuter gjorde den evige målsprutan, 37-årige Fabio Quagliarella, säsongens första mål för att ge Sampdoria 1-0.

Bara tio minuter senare var det dags för 2-0 - och det kom från en svenskbekanting. Då Sampdoria misslyckats med en hörna, fångade man upp bollen med sin andra våg, och där hittade Sampdoria-debutanten Antonio Candreva den förre Djurgårds-backen Omar Colley vid första stolpen som nickade in 2-0 till Sampdoria.

Men i den 33:e minuten reducerade Benevento. Då Sampdoria-försvaret misslyckats med att rensa ett inlägg, dök Luca Caldirola upp och skickade läckert in returen på volley till 2-1.

2-1 höll sig sedan tills det var tjugo minuter kvar att spela - då var Caldirola framme återigen och satte kvitteringen för Benevento. På en hörna från Gianluca Caprari dök Caldirola upp vid den främre stolpen och nickade in 2-2 till Benevento.

Benevento fulländade sedan sin comeback med två minuter kvar att spela. Marco Sau fick bollen i Sampdorias straffområde, men han kom aldrig till skottläge. Anfallaren vände därför om och slog en bakåtpass  - där högerbacken Gaetano Letizia dök upp strax utanför straffområdet och dundrade in 3-2-målet för Benevento.

Filippo Inzaghis mannar försvarade sedan ledningen och åker hem till Campania-regionen med tre poäng och seger i Serie A-premiären. För Albin Ekdal och hans Sampdoria är det desto dystrare, man har nu två raka förluster och i nästa omgång möter man Fiorentina borta på Stadio Artemio Franchi. För Beneventos del, väntar Inter hemma på Stadium Ciro Vigorito.