TV: Lecce chockade Juventus efter Buffontabbe - Milan har chansen

Italien

Juventus är plötsligt bara en poäng före Milan i tabellen efter en blunder av veteranen Gigi Buffon som gav Lecce 1-1 i Turin. Samtidigt vann Milan mot Atalanta med 2-0.

Det drar ihop sig till en rysare i serie A.Juventus gick mot programenlig seger hemma mot Lecce men en tavla sent in i matchen av Juventus målvakt Gigi Buffon gav bortalaget 1-1. Och plötsligt är Milan - som slog Atalanta med 2-0 - bara en poäng efter i tabellen och med två omgångar kvar.

Det var stort jubel på San Siro när slutresultatet från Juventus-Lecce var klart. Claudio Marchisio gav Juventus ledningen redan i nionde minuten, men trots att Lecce fick Juan Guillermo Cuadrado utvisad i 55:e minuten, så lyckades laget kvittera genom Andrea Bertolacci i 85:e minuten efter en målvaktstavla av Gianluigi Buffon.

Milan vann med 2-0 hemma mot Atalanta. Zlatan Ibrahimovic hade sina chanser, speciellt då han helt fri lyfte bollen utanför i 83:e minuten, men Milan vann ändå mot ett kontringsvasst Atalanta. Sulley Muntari gjorde tidigt 1-0 och det dröjde till tilläggstid innan Robinho höll sig framme efter Zlatan Ibrahimovic stenhårda frispark och nickade in returen till 2-0.

På söndag väntar derby mellan Inter och Milan och sedan möte Milan Novara hemma. För Juventus återstår bortamöte med Cagliari och hemmamatch mot Atalanta.