TV: Tevez x2 och Moratas första mål tar Juve till serieledning

Italien

Atalanta-Juventus slutade med övertygande 3-0 för gästerna. Men en minut i andra halvlek hade kunnat ändra på allt.

Juventus och framför allt Carlos Tevez har inlett säsongen starkt och den inslagna vägen fortsatte man på borta mot Atalanta. Efter ett anfall med flera klacksparkar och viss förvirring i straffområdet störtade argentinaren fram och stötte in 1-0 för de svartvita i den första halvleken.

I den andra halvleken fick Atalanta chansen att komma in i matchen när Giorgio Chiellini orsakade en straff. German Denis stegade upp men sköt bollen i samma hörn som Gianluigi Buffon valde att slänga sig mot. Räddning och bara en minut senare gav Patrice Evra bollen till Carlos Tevez som med ett lågt långskott utökade sitt och lagets målskytte till två för kvällen.

Efter det gick luften ur hemmalaget och man kom aldrig riktigt tillbaka. Istället kunde inhopparen Alvaro Morata med sitt första mål för klubben fastställa slutresultatet till 3-0.

Segern innebär att Juventus tillsammans med Roma är ensamna med full pott. Juventus leder serien på grund av bättre målskillnad, något som dock inte spelar någon roll eftersom förstaplatsen avgörs av inbördes möte om två lag skulle sluta på samma poäng.
Publicerad 2014-09-27 kl 22:49