Serie A

Fiorentina var tillbaka på planen efter Davide Astoris tragiska bortgång.
Hemma på Stadio Artemio Franchi hedrades lagkaptenen under en rörande ceremoni.

För en vecka sedan lamslogs Italien av nyheten om Davide Astoris tragiska bortgång. Fiorentina-kaptenen avled i sömnen på ett hotellrum i Udinese. Astori, som blev 31 år gammal, begravdes i torsdags i Basilica di Santa Croce i Florens.

Under söndagen var Fiorentina så tillbaka på fotbollsplanen, för att möta Benevento. Inför matchen värmde hemmalaget upp i Astori-tröjor. Precis före avspark hölls en ceremoni för att hedra lagkaptenen. Spelarna i båda lagen radade upp tillsammans och efter en tyst, tårfylld minut släpptes lila-vita ballonger mot himlen och publiken skanderade Astoris namn.

I minut 13 - Astoris tröjnummer - stannade spelet upp. Spelare, ledare, domare och publik applåderade och hemmasupportrarna höll upp ett mäktigt tifo med texten "Davide 13".

När Vitor Hugo nickade in 1-0 i den 25:e minuten hedrades Astori på nytt. Målskytten höll upp en tröja med en bild på Astori och gjorde sedan honnör mot tröjan.

Målet blev det enda i matchen och gav Fiorentina segern mot jumbon.

Bilder ovan: Bildbyrån.

Publicerad 2018-03-11 kl 12:56