Årets bästa damspelare 2015 - plats 20-11

Landslag

Första VM-medaljen, VM-genombrott och så klart VM-guld, det är några av meriterna på spelarna på plats 11-20 på listan över årets bästa spelare 2015.

Kadeisha Buchanan och Alexandra Popp

Det är dags för Fotbollskanalens årliga ranking av världens bästa damspelare. 2015 var ett VM-år, och turneringen i Kanada där USA stod som slutgiltig segrare har såklart satt tung prägel på listan. Precis som man kan märka att en Champions League-vinst, som Frankfurt stod för, också er en bra fjäder i topplistehatten.

Årets lista är framtagen av Fotbollskanalens redaktion med experthjälp från damfotbolls.com:s Alva Nilsson och Borås tidnings Johan Rydén.

20. Dzenifer Marozsan, mittfältare, Tyskland/Frankfurt, 23 år
Champions League-mästare med Frankfurt. Målskytt för Tyskland i VM-åttondelsfinalen.

19. Louisa Necib, mittfältare, Frankrike/Lyon, 28 år
Fransk mästare i Lyon och – men ifrågasatt efter Frankrikes svaga insats mot Colombia i VM.

18. Meghan Klingenberg, försvarare, USA/Houston Dash/Portland Thorns, 27 år
Den före detta Tyresöspelaren startade samtliga matcher för USA:s VM-guldvinnande lag i Kanada. Kom femma i NWSL med Houston. Togs ut i VM:s all star-trupp.

17. Lucy Bronze, försvarare, England/Man City, 24 år
Var med i det engelska landslag som besegrade Tyskland i bronsmatchen i VM och var därmed en starkt bidragande orsak till Englands första VM-medalj någonsin.Togs ut i VM:s all star-trupp.

16. Kadeisha Buchanan, försvarare, West Virginia U, 20 år
Vann pris som VM:s bästa unga spelare efter att ha glänst för värdnationen Kanada. Var en av tio nominerade till Fifas Ballon d'or, men blev inte en av de tre finalisterna. Togs ut i VM:s all star-trupp.

15. Veronica Boquete, anfallare, Spanien/Frankfurt/Bayern München28 år
Efter att ha förlorat finalen med Tyresö 2014 vann Boquete finalen 2015 med nya klubben Frankfurt. Kapten för Spaniens VM-lag.

14. Megan Rapinoe , ytter, USA/Seattle Reign, 30 år
USA: spektakulära yttermittfältare var med och tog guld i VM i Kanada. Var en av tio nominerade till Fifas Ballon d'or, men blev inte en av de tre finalisterna. Togs ut i VM:s all star-trupp.

13. Ada Hegerberg, forward, Norge/Lyon, 20 år
Fransk mästare med Lyon och gjorde tre mål för Norge i gruppspelet i Kanada-Vm i somras.