Argentina nära chockförlust i natt - räddade poäng sent

VM-Kval Sydamerika

Tabelljumbon Venezuela var nära en dunderskräll hemma mot ett Messi-löst Argentina i kvalet till fotbolls-VM i natt. Samtidigt ordnade Neymar tre tunga poäng för Brasilien mot Colombia.

Venezuela hade bara tagit en poäng på sju kvalmatcher inför mötet med Argentina, vars superstjärna Lionel Messi rest hem till Barcelona för att rehabträna efter en skada. Då gick venezolanerna för en trepoängare.

Málagas Juanpi satte 1-0 till hemmalaget i den 34:e minuten och Torinos Josef Martínez utökade till 2-0 i den 52:a. Men gästerna kämpade sig tillbaka och knep en poäng till slut. Atlético Mineirio-anfallaren Lucas Pratto reducerade i den 58:e minuten, och i den 83:e lyckades Manchester Citys mittback Nicolás Otamendi kvittera och spika resultatet till 2-2.

- Vi spelade ingen stor match, men vi kämpade till slutet, säger Argentinas Javier Mascherano enligt tidningen Olé.

- Vi låg under med 0-2 och lyckades kvittera, det är ett bevis på att laget kämpar.

Inters mittback Miranda gav Brasilien ledningen på Arena da Amazonia i Manaus redan i den andra minuten när han gjorde karriärens första landslagsmål. Colombia kvitterade genom ett självmål av PSG:s Marquinhos drygt en halvtimme senare innan Barcelonas superstjärna Neymar fastställde slutresultatet 2-1 i mitten av andra halvlek. I och med segern gick Brasilien om Colombia i den sydamerikanska VM-kvaltabellen.

- Vi har blivit tuffare och förtjänar beröm för att ha tagit ledningen på nytt efter att de tryckt tillbaka oss, säger Brasiliens målvakt Alisson enligt nyhetsbyrån Reuters.

Uruguay, som toppar tabellen, slog Paraguay hemma med 4-0 sedan Edinson Cavani gjort två mål och Cristian Rodríguez och Luis Suárez ett var.

Chile spelade 0-0 hemma mot Bolivia och Peru slog Ecuador med 2-1.

Publicerad 2016-09-07 kl 08:50