Tårgas, en helikopter som jagade publiken från läktaren och ett spelavbrott på mer än en halvtimmme.
Skandalscener utbröt när Ghana besegrade värdlandet Ekvatorialguinea i semifinal.
"Det är som en krigszon", skrev Ghanas fotbollsförbundet på Twitter.

Ghana är klara för en drömfinal mot Elfenbenskusten - efter skandalscener.

Elfenbenskusten är redan klara finalister. I dag blev det klart att Ghana blir motståndaren, i en repris på finalen i Afrikanska Mästerskapet för 23 år sedan. Men skandalscener skulle rama in semifinalen mot värdlandet Ekvatorialguinea.

Med mindre än tio minuter kvar slutade det hela i kaos. Ghanas klack hade nämligen, enligt Eurosports kommentatorer, letts ner till innerplanen för att skyddas mot ett veritabelt regn av kastade föremål från värdnationens läktare.

En helikopter flögs in för att "jaga bort" hemmafansen från läktaren samtidigt som tårgas verkade skjutas upp för att skingra den aggressiva publiken. Efter ett avbrott på mer än en halvtimme blåste domaren igång matchen igen och Ghana kunde till slut fixa finalplatsen.

Matchen då?

Jo, Ghana tog ledningen sent in i första halvlek när Ekvatorialguineas målvakt Ovono stod för en klantig utrusning. Jordan Ayew satte iskallt 1-0 - en ledning som dubblades bara minuter senare då Christian Atsu drog iväg en blixtsnabb omställning.

Den kvicke yttern spelade in bollen i mitten mot Wakaso Mubarak. Han fintade i sin tur bort sin bak och tryckte in 2-0 med emfas - precis innan halvtid. I andra halvlek var Ghana ut sena - men till slut kom "Black Stars" ut på planen. Målvakten Razak Brimah hade med sig sin lyckoamulett i högsta hugg.

I andra halvlek gjorde André Ayew 3-0 efter en fin framspelning av Kwesi Appiah. Det innebär att två av Abedi Peles söner har gjort mål i semfinalen - precis som deras far, som var med och tog Ghana till final mot just Elfenbenskusten för 23 år sedan.

Ghana: Brimah - Afful, Boye, Mensah, Rahman - Atsu, Acquah, Wakaso, A Ayew - J Ayew, Appiah

Ekvatorialguinea: Ovono - Randy, Mbele, Da Gracia, Boula - Zarandona, Doualla, Edú, Balboa - Belima, Nsue

Publicerad 2015-02-05 kl 21:50