Islands missräkning - tappade poäng mot Luxemburg

EM-kval (herr)

Island behöver segrar för att ha chans på Tyskland-EM 2024.
Under fredagskvällen blev det en missräkning mot Luxemburg.

Åge Hareides Island tog under fredagskvällen emot Luxemburg i EM-kvalet. Inför matchen var Island i ett tufft läge i kvalgruppen, och jagade en seger hemma på Laugardalsvöllur.

Island fick en bra start och tog i första halvlek ledningen genom Orri Oskarsson, men åkte sedan på ett bakslag i början av andra halvlek, då Gerson Rodrigues i den 46:e minuten kvitterade till 1-1.

Island jagade därefter ett segermål, men fick i slutändan vara nöjt med ett oavgjort resultat. Island är nästjumbo, medan Luxemburg är trea i kvalgruppen.

Island har nu sex poäng upp till grupptvåan Slovakien. Tre kvalmatcher återstår.

Island: Runarsson - Sampsted, Palsson, Ingason, Finnsson - Willumsson, Traustason, Haraldsson - Johannesson, Oskarsson, Sigurdsson.

Luxemburg: Moris - Chanot, Mahmutovic, Carlson - Dzogovic, Barreiro, Martins, Sinai, Pinto - Curci, Thill.