Lukakus uppvisning - gjorde fyra mål på en halvlek

EM-kval (herr)

Romelu Lukaku har kopplat greppet i toppen av kvalets skytteliga.
Belgaren slog till med fyra mål på 37 minuter mot Azerbajdzjan.

Belgien var redan klart för EM när laget ställdes mot Azerbajdzjan under söndagen. Trots det så var det inget snack om att hålla i bromsen när matchen väl blåstes i gång.

Belgien satte gasen i botten direkt och Romelu Lukaku visade varför han är kvalets skyttekung när han gav laget ledningen med 1-0 efter 17 minuter. Och därefter rullade det på. Mål nummer två kom i den 26 minuten och när halvtimmen var spelad hade Lukaku fullbordat sitt hattrick då han nickade in 3-0.

Första halvlek slutade 4-0. Målskytt på det fjärde målet? En frispelad Romelu Lukaku.

Målen innebar att Lukaku gjort 14 mål på åtta matcher i EM-kvalet, två fler än Cristiano Ronaldo.

Lukaku fick, tro det eller ej, stjäla tillbaka rubrikerna med sina fyra mål. Annars hade det kunnat vara en pinsam miss av det belgiska fotbollsförbundet som hade tagit mest fokus.

När länderna sedvanligt hade ställt upp för nationalsång utspelade sig förvirrande scener. Azerbajdzjan fick inledningvis inte ta emot sin egen nationalsång - utan Sveriges.

"Du gamla, du fria" började dåna från högtalarsystemet på King Badouin-stadion i Bryssel. Låten fick dessutom spelas i dess helhet innan Lukaku uppmärksammade arrangörerna om haveriet. Då fick azererna höra sin egen nationalsång och sjunga med.