Örebroare målskytt när Irak slog Iran i galet drama

Landslag

Irak är klart för semifinal i asiatiska mästerskapen efter ett sanslöst drama mot Iran i kvartsfinalen där straffar fick avgöra.

Iran-Irak i asiatiska mästerskapens kvartsfinal var ett möte som hade allt. Iran tog ledningen i den första halvleken genom Sardar Azmoun men strax innan halvtidsvilan drog Mehrdad Pooladi på sig sin andra varning och visades ut. Med en spelare mer på planen kunde Irak kvittera.
Örebromittfältaren Ahmed Yasin slog till och 1-1 tog matchen till förlängning.

Där öppnade Younis Mahmoud direkt med sitt 2-1 för Irak men Morteza Pouraliganji kvitterade på nick efter en hörna i slutet av den första förlängningshalvleken.

I den andra fick Irak en straff som Dhurgham Ismail Dawood förvaltade och Irak gick mot semifinalen när Iran fick en ny hörna i den absolut sista minuten.

Iran skickade allt framåt och det blev grötigt. En räddning på mållinjen och på reruten ett hårt skott i ribban. Sen dök Reza Ghoochannejhad upp och knoppade in 2-2.

Straffläggningen blev sedan minst lika dramatisk som matchen. Efter att båda lagen missat sina inledande straffar satte de sex var på raken innan Vahid Amri missade sin och Salam Shaker nätade.

Irak får nu möta Sydkorea i semifinalen. I den andra semifinalen möts redan klara Australien och vinnaren av Japan och Förenade Arabemiraten.
Publicerad 2015-01-23 kl 10:34