Schweiz och Rumänien spelar EM nästa sommar

EM-kval (herr)

Schweiz och Rumänien gjorde vad som krävdes.
Nu väntar EM i Tyskland.

På grund av kriget i mellan Israel och Hamas spelade Israel hemmamatchen mot Rumänien på Pancho Stadion i Ungern. Då gav Eran Zahavi hemmalaget ledningen redan i den andra minuten och där och då levde Israels dröm om spel i EM nästa sommar.

Men Genoa-anfallaren George Puscas gav omgående svar på tal, kvitterade för Rumänien och första halvlek slutade oavgjort 1-1.

Ett par mardrömsminuter kom dock att sätta käppar i hjulen för Israel. Efter en dryg timmes spel tvingades laget byta ut lagkapten Eli Dasa med en skada och minuten senare placerade Ianis Hagi in 2-1 för Rumänien vid den främre stolpen.

Målet kom att bli matchens sista.

Parallellt med matchen ställdes gruppettan Schweiz mot Kosovo hemma i Bern. Där tog laget ledningen tidigt i andra halvlek då Ruben Vargas knoppade in 1-0 från nära håll, en sen kvittering från Kosovo gjorde det samma.

Resultaten innebär att Rumänien kliver upp på 19 poäng medan Schweiz har 17. Avståndet ned till Israel på tredjeplatsen är dock fem poäng och därmed säkrar bägge lagen spel i EM-nästa sommar.