Spanien räddade oavgjort mot England i 96:e minuten

Landslag

England såg ut att gå mot seger mot Spanien på Wembley. En stark spansk avslutning räddade dock oavgjort i vad som kan ha varit Gareth Southgates sista match som engelsk förbundskapten.

England såg ut att gå mot en seger på Wembley i landskampen mot Spanien. Men två sena mål från gästerna gav oavgjort - 2-2.

England tog ledningen på en straff i den 9:e minuten efter att Jamie Vardy gått omkull i en närkamp med målvakten Pepe Reina. Den engelske anfallaren hade bara minuter innan satsat brutalt mot Cesar Azpilicueta och hade tur som klarade sig utan kort i situationen.

Pepe Reina gick åt rätt håll men Adam Lallanas straff gick in till 1-0 ändå.

I inledningen på den andra halvleken utökade hemmalaget ledningen när Jamie Vardy språngnickade in 2-0 - och firade genom att göra en "Mannequin Challenge" ute på planen tillsammans med Raheem Sterling och Theo Walcott.

Spanien skulle dock komma tillbaka i matchen i slutminuterna. Iago Aspas knorrade vackert in reduceringen via den bortre stolpen i den 89:e minuten.

Jesse Lingard kunde ha punkterat matchen fyra minuter in på tilläggstiden, men kryssribban stod ivägen. Istället kom också en spansk kvittering när Isco satte dit 2-2 precis efter de fem tilläggsminuterna hade tickat ut.

Englands tillfällige förbundskapten Gareth Southgate, som tog över efter Sam Allardyce-skandalen, kan nu ha gjort sin sista match på posten. Det engelska fotbollsförbundet ska inom de kommande månaderna besluta om Southgate tillsätts som permanent förbundskapten, eller om en annan tränare tas in.

Publicerad 2016-11-15 kl 23:05