TV: Tung smäll för Sverige - utslaget

Landslag

Sveriges U19-landslag förlorade måstematchen mot Belgien med 2-0 och nu kan inte laget nå EM.

På Kopparvallen i Åtvidaberg var det Belgien som tog ledningen efter drygt en halvtimmes spel när Joel Andersson nickade in bollen i eget mål. 2-0-målet kom i slutminuterna och nu har Sverige bara tagit en poäng på de två inledande kvalmatcherna.

Det blev en tung poängförlust mot Litauen där det länge såg ut som Sverige hade kontroll på matchen. Men gästerna lyckades kvittera på en fast situation och det blev bara en poäng för Sverige. Detta sätter nu U19-landslaget i en svår situation i gruppen där man är nästintill tvingade att vinna borta mot Belgien då bara grupp ettan når EM.

Efter 35 minuter gjorde Belgien 1-0 genom en jättetavla i det svenska försvaret. Joel Andersson nickade hem mot Sixten Mohlin, men gjorde istället självmål då han överlistade målvakten med sin lobbnick.

Med bara minuter kvar att spela avgjorde Belgien matchen när en bortaspelare sköt in 2-0 från långt håll.

Matchen startar 14:00

Sverige: Sixten Mohlin - Joel Andersson, Noah Sonko Sundberg, Linus Wahlqvist, Sebastian Ramhorn - Gentrit Citaku, Erdal Rakip, Elias Andersson [K], Viktor Nordin, - Shkelqim Krasniqi, Carlos Strandberg.

Publicerad 2015-03-28 kl 15:52