TV: AIK:s anfallare bakom Islands seger

EM-kval (herr)

AIK:s Kolbeinn Sigthorsson klev fram och visade vägen i Islands seger mot Moldavien. Vinsten innebär att Erik Hamréns landslag fortsatt bra till med tolv poäng.

Se höjdpunkter mellan Island och Moldavien i spelaren ovan.

Inför femte omgången i grupp H låg Island, Frankrike och Turkiet alla på samma poäng. Island var först ut under lördagen då Moldavien kom på besök.

Efter knappa halvtimmen kom 1-0, Kolbeinn Sigthorsson nätade för första gången i kvalet. Bollen gick tilll Jon Dadi Bödvarsson i straffområdet. Bödvarsson klackade bollen bakåt till Sightorsson som placerade in bollen i målets vänstra hörn.

Gylfi Sigurdsson hade också chansen att utöka efter samspel med lagkapten Aron Gunnarsson på vänsterkanten men Moldaviens målvakt hann parera.

Första halvlek var helt och hållet hemmalagets och Moldavien hade svårt att få till något ordnat spel.

Tio minuter in i andra halvlek var Birki Bjarnason rätt placerad vid en hörna och kunde enkelt slå in en retur. Island fortsatte ha ett spelmässigt övertag och i 77:e minuten stängdes matchen helt.

Bödvarsson sprang mot främre stolpen, inspelet tog på en moldavisk spelare, via Bödvarsson in i mål och förbundskapten Erik Hamrén såg belåten ut vid sidlinjen.

Frankrike vann sin match mot Andorra med 4-0 samtidigt som Turkiet vann mot Andorra med 1-0, också de med tolv inspelade poäng.