TV: Allt hände när Irak slog Iran - klara för semi

Landslag

Röda kort, en panenka-chipp och straffavgörande.
Iraks seger mot Iran i kvartsfinalen av Asiatiska Mästerskapet hade allt.

Irak är klart för semifinal i Asiatiska Mästerskapen efter ett galet drama mot grannlandet, och favoriten, Iran. Det hela slutade i straffavgörande - men hettade till redan i början.

Iran fick avsluta matchen med tio man efter Mehrdad Pooladi blivit utvisad. Laget gick in i halvtidsvila med en 1-0-ledning men en svenskbekanting i form av Ahmed Yasin skulle ta Irak tillbaka i matchen, när han pressade in kvitteringen i den 55:e minuten.

Resultatet höll sig och matchen gick till förlängning. Då hände det mesta. Irak tog nästan direkt ledningen genom Younis Mahmoud - lagkapten för landslaget, men har enligt statistiksajten Soccerway inte spelat en klubblagsmatch sedan slutet på 2013 - som nickade in 2-1. Iran hann kvittera innan de grönklädda irakierna såg ut att sno åt sig segern med en sen straff. Men i matchens näst sista minut var Reza Ghoochannejhad, även kallad "Gucci", framme och slängnickade in returen på ett jätteskott i ribban. 3-3.

Väl i straffläggning tog det en iransk stolpträff - och en iskall Panenka-straff av Younis Mahmoud - för att Irak skulle få chansen att avgöra. Fram klev Salam Shakir och tog sitt land till semifinal.
Publicerad 2015-01-23 kl 16:06