TV: De Geas storspel gav Spanien seger mot Ukraina - som missade direktplats till EM

EM-kval (herr)

Ukraina kunde säkra direktplats till EM och tryckte på febrilt mot Spanien.
Men David De Gea storspelade och gav spanjorerna en 1-0-seger.

Ukraina tog emot Spanien på hemmaplan. Vid seger kunde landet säkra en EM-plats som bästa trea i gruppspelet. Men det skulle bli en jobbig start.

I den 22:a minuten var det Mario Gaspar som kunde nicka in 1-0 för Spanien. Bara minuten därefter fick spanjorerna en straff när Cesc Fabregas tacklades ner i straffområdet. Chelsea-mittfältaren, som jubilerar med sin 100:e match i landslaget, fick dock se Pyatov stå för en fin räddning och hålla ledningen vid 1-0 för gästerna.

Ukraina pressade på framåt för att få en kvittering och en vändning. Men trots mängder med riktigt heta chanser blev det inget mål för Ukraina. Anledningen var David De Gea som storspelade i det spanska målet och stod för flera högklassiga räddningar.

Manchester United-målvaktens storspel gav en 1-0-seger för Spanien och för Ukraina väntar nu playoff.

Se det spanska målet från kvällens sportsändning i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-10-12 kl 22:45