TV: Dramatiskt i EM-kvalet - här är läget i alla grupperna

Landslag

Tre grupper drabbade samman i EM-kvalet på torsdagskvällen. Och det blev skrällar. Här är ställningen inför den avslutande omgången.

Nordirland och Portugal säkrade EM-platserna. Men världsmästarnationen Tyskland föll borta mot Irland och får vänta på EM-biljetten till sista matchen.

Tyskland dominerade framför allt första halvlek stort mot Irland borta. Men en snabb kontring i 70:e minuten gav Irland 1-0. Inhoppande reservmålvakten Darren Randolph svarade för passningen till Shane Long, som med ett distinkt skott fick bollen förbi Manuel Neuer.

Irlands hemmaskräll bäddar för en direkt avgörande match på söndag mot Polen borta om en plats till EM nästa år.

- Att få göra målet som gav tre poäng och chans att gå till EM känns fantastiskt, sade segerskytten Shane Long till Eurosport.

- Det kändes rätt bra att komma in mot ett frustrerat Tyskland. Men det var en fantastisk laginsats. Det känns bra att åka till Polen med chans att komma till EM.

Sent polskt mål
Skottland ledde länge mot Polen borta, men det blev 2-2 - Robert Lewandowski gjorde sitt andra mål i fjärde tilläggsminuten - och både Polen och Irland står på 18 poäng inför avgörandet. Hamnar lagen på samma poäng avgör inbördes möten — och i första matchen blev det 1-1.

Danmark ligger kvar på andra plats i grupp I trots 0-1 borta mot Portugal, som tack vare Joao Moutinhos mål i 66:e minuten säkrade förstaplatsen.

Men Danmark har spelat färdigt och är illa ute. Visserligen chockföll Albanien hemma mot Serbien, efter två serbiska mål på tilläggstid genom Aleksandar Kolarov och Adem Ljajic. Men Albanien är bara en poäng efter Danmark och har en chans kvar, borta mot svaga Armenien på söndag.

Nordirland klart

Nordirland hemmabesegrade jumbon Grekland med 3—1 och säkrade både EM-biljett och segern i grupp F. Finland och Färöarna höll på att ställa till det för Rumänien och Ungern. Men Finland tappade sin ledning genom Joel Pohjanpalo mot Rumänien och därmed alla möjligheter att ta sig till EM. Poängen gav Rumänien fortsatt grepp om andraplatsen, en poäng före Ungern.