TV: Italien vände och vann - Norge klart för playoff

EM-kval (herr)

Norge var på väg mot en direktplats till EM. Då vände Italien och vann. Våra grannar får nu istället sikta in sig på playoff-spel.

Det norska laget hade en direktplats till EM inför den avslutande omgången, med två poäng tillgodo på Kroatien.

I den 23:e minuten kunde Alexander Tettey dunka in 1-0 till Norge efter en fast situation. När frispark slogs var Tettey i misstänkt offsideposition.

Med en kvart kvar att spela så försökte IFK Göteborgs Aleesami brösta hem bollen till målvakten, något som misslyckades totalt. Florenzi utnyttjade den svaga hemåtpassningen och sköt in 1-1 i matchen och tog bort Norge från en direktplats till EM. Bara minuten senare så tog Italien ledningen genom Graziano Pellé, som blev helt fri inne i det norska straffområdet på ett inlägg från högerkanten.

Kroatien vann mot Malta med 1-0 och gick därmed om Norge i tabellen. Norrmännen får därmed sikta in sig på playoff där man är oseedad.