TV: Lewandowski tvåmålskytt - men bara kryss för Polen

Bundesliga

Robert Lewandowski toppar EM-kvalets skytteliga i suverän stil.
Mot Skottland gjorde han två mål för Polen, men det räckte bara till kryss.

Tack vare sitt 1-0 och 2-2 har Bayern München-anfallaren gjort tolv mål medan den närmaste utmanaren i kvalet, lagkompisen från Bundesliga, Thomas Müller, står på åtta. Lewandowski hittade först rätt på en assist från Arkadiusz Milik och stötte in bollen vid David Marshalls ena stolpe efter bara två och en halv minut av matchen.

Men precis före paus kvitterade Skottland till 1-1 genom mittfältaren Matt Ritchie. Ett hårt skott upp i det närmaste krysset. Och Skottland skulle även vända. Vid 2-1 var Steven Fletcher sist på bollen. Men när klockan stod på 95 minuter satte Lewandowski alltså  lutresultatet 2-2, där dock poängtappet gör gruppen vidöppen.

Polen ligger kvar som tvåa, men det är tätt i toppen. Detta eftersom Irland samtidigt slog Tyskland med 1-0, och därmed nosar ledarduon i hasorna inför den sista omgången.

Polen: Fabiański, Glik, Piszczek, Pazdan, Mączyński, Krychowiak, Grosicki, Rybus, Błaszczykowski, Milik, Lewandowski.

Skottland: Marshall, Hutton, Whittaker, R.Martin, Hanley, Forrest, D.Fletcher, Brown, Ritchie, S.Fletcher, Naismith.