TV: Moldavien hjälpte inte Sverige - föll med uddamålet

EM-kval (herr)

Det tog tid innan Ryssland fick hål på Moldavien. Men 2-1 räckte för att hålla undan för Sverige i kampen om den andra EM-biljetten i grupp G.

Moldavien hade bara skrapat ihop två poäng på åtta matcher i EM-kvalet och har som jumbo till och med lilla Liechtenstein framför sig.

Men laget lyckades länge neutralisera Ryssland, som var tempofattigt och hade svårt att vaska fram de riktigt vassa chanserna.

Till slut kom det ryska målet, gjort av mittbacken Sergej Ignasjevitj från nära håll efter frispark i 58:e minuten och 20 minuter senare gjorde Artem Dzjuba 2-0. Moldavien fick en reducering genom Eugeniu Cebotaru, men det blev rysk seger och fortsatt två poängs försprång till Sverige inför sista omgången på måndag.

Österrike var klar gruppsegrare och lade seger nummer åtta av nio möjliga till samlingarna. Det blev 3-2 mot Montenegro, som dock stretade emot länge. Resultatet innebär att Sverige inte längre kan bli sämre än trea i gruppen och därmed har säkrat minst playoff-spel om en plats i EM nästa år.

Montenegros storstjärna Mirko Vucinic gav hemmalaget hopp om att kunna hota Sverige om tredjeplatsen med sitt mål efter drygt en halvtimmes spel. Österrikes anfallsrese Marc Janko kvitterade i 55:e minuten. Montenegro ledde även med 2-1 men Österrike kvitterade och Marcel Sabitzer gjorde 3-2 på tilläggstid.