TV: Nordkoreas revansch - vände och vann U20-VM-finalen mot Frankrike

Landslag

Nordkorea förlorade U17-VM-finalen mot Frankrike för fyra år sedan. Nu fick flera spelare revansch när Nordkorea vände underläge till 3-1-seger i U20-VM-finalen för damer.

Det blev en match av "déjà vu" för många av spelarna i finalen av U20-VM. 14 av Nordkoreas och Frankrikes truppspelare fanns med i finalen av U17-VM i Azerbajdzjan 2012.

Då vann Frankrike efter straffar. Nu fick Nordkorea revansch.

Grace Geyoro gav Frankrike ledningen tidigt när Nordkorea-målvakten Myong Sun Kim stod för en rejäl tavla och bjöd på en gratisretur på en frispark som Frankrike tog vara på.

Men Nordkorea skulle kvittera en kvart senare genom Jong Sim Wi som avslutade ett fint anfall där Nordkorea spelade bollen mellan laget hela vägen från det ena målet till det andra. 1-1 höll sig till halvtidsvilan.

Bara några minuter in i andra halvlek missade Nordkorea öppet mål på ett inspel. Men i stället tog Nordkorea ledningen bara två minuter senare när Frankrike-målvakten Mylene Chavas inte kunde hålla Phyong Hwa Kims relativt svaga nickskarv. Räddningen blev för tam och bollen studsade in i mål bakom Chavas.

Spiken i kistan kom i den 87:e minuten när Jon So Yon satte 3-1 på straff. Några minuter senare bröt spelarna ut i vild glädje på plan - Nordkorea vann U20-VM.

Se höjdpunkterna och guldglädjen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-12-03 kl 12:27