TV: Ryssland aldrig hotade - till EM efter klar seger

EM-kval (herr)

En komfortabel 2-0-seger hemma mot Montenegro gör att Ryssland är klart för EM-slutspelet i fotboll 2016. Ryssarna slutar därmed tvåa i grupp G och skickar Sverige till playoff.

Matchen på Otkrytiye Arena i Moskva avgjordes på fyra minuter i den första halvleken. Oleg Kuzmin gjorde 1-0 i den 33:e minuten och Aleksandr Kokorin fixade tvåan från elvameterspunkten.

Ryssland hade i det närmaste total kontroll under hela matchen och den målvakten Igor Akinfejev behövde inte göra en enda räddning.

Redan klara gruppettan Österrike hade inga problem att hemmabesegra Liechtenstein. Marko Arnautovic bröt dödläget i den första halvleken och Marc Janko gjorde två mål efter paus i 3-0-segern.