TV: Spanien vann till slut - trots Albaniens bisarra kvitteringsmål

Landslag

Spanien besegrade Albanien med 2-1 på hemmaplan i Barcelona.
Men det kunde blivit ett kryss då Albanien slog till med ett sent och bisarrt kvitteringsmål.

4:30

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Spanien-Albanien i spelaren ovan.

Under lördagskvällen välkomnade Spanien Albanien till RCDE-stadion i Barcelona för en träningslandskamp.

Trots att det var en träningslandskamp ställde båda lagen upp med starka startelvor. Spanien startade med ett mittfält bestående av Barcelona-talangerna Pedri och Gavi, ackompanjerat med Manchester Citys spelmotor Rodri, samtidigt som Albanien mönstrade en elva med Marash Kumbulla, Berat Djimsiti, Elseid Hysaj och Armando Broja.

Klasskillnaden märktes dock när matchen drog igång. Efter 30 minuter hade Spanien haft 74 procent av bollinnehavet. Den första halvlekens stora målchans kom i den 21:a minuten när Pedri hittade skottläge utanför det albanska straffområdet och drog till. Men Etrit Berisha in Albaniens mål stod för en imponerande räddning och avvärjde läget.

0-0 stod sig till det var en kvart kvar att spela. Då hittade Villarreals stortalang Yeremi Pino fram till Ferran Torres inne i det albanska straffområdet, varpå Torres kyligt chippade in 1-0 över Berisha som var en bit ut.

Men Albanien skulle kvittera - och de gjorde det på ett bisarrt sätt. I den 85:e minuten valde en spansk försvarare att nicka bollen tillbaka mot sin egen målvakt. Problemet var bara att mellan honom och sin egen målvakt stod Myrto Uzuni som fick nicken på sig - för att sedan se bollen styras in i mål till 1-1.

Trots misstaget lyckades Spanien ändå gå segrande ur striden. På tilläggstid fick Dani Olmo bollen i straffområdet, vände upp och skruvade läckert in slutresultatet 2-1 i det bortre krysset.

Spanien: Raya - Carvajal, Garcia, P. Torres, Alonso - Gavi, Rodri, Pedri - F. Torres, Morata, Sarabia.

Albanien: Berisha - Ismajli, Kumbulla, Djimsiti - Balliu, Laci, Gjasula, Hysaj - Bare - Cikalleshi, Broja.