Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
2d

Källström: "Naivt att säga att fotboll och politik inte hör ihop"

LUNDHS PODCAST

Källström: "Naivt att säga att fotboll och politik inte hör ihop"

2d

Kim Källström är en fotbollsspelare som inte varit rädd att ta ställning utanför planen.
- Att säga att fotboll och politik inte hör ihop är att vara naiv och blunda lite, för det är klart att det gör, säger Källström i podcasten Lundh.

Annons:

Kim Källström fick positivt beröm av många efter att ha uttalat sig om flyktingkatastrofen hösten 2015, ett ämne få fotbollsspelare innan dess pratat om. Dessutom driver han bland annat en egen del av Gothia cup för funktionsnedsatta. I podcasten Lundh berättar han var det är som driver honom och som gör att han säger och gör sakerna som han gör.

- Ja, vad är det som driver än? Det är väl lite högtravande, men känslan av att kunna göra en liten skillnad. Jag tror alla kan hjälpa till på olika nivåer. Är du statminister har du vissa möjligheter, och jag har andra möjligheter, men om alla försöker göra en god gärning då och då så blir det ju bättre. Den livsfilosofin kanske ligger till grund för det. Samtidigt har jag sagt några gånger att jag har engagerat mig och gjort den här turneringen, och det har blivit jättebra. Det har varit positivt för mig och positivt för alla som kan delta, säger Källström, och fortsätter:

- Men man måste göra det för att man vill. Den här typen av välgörenhet, om vi nu ska kalla det för det, måste komma inifrån. Man ska göra det för att man känner att man vill, inte för att det ser bra ut eller så. Det är ett personligt val som alla har att göra, och så ska det respekteras åt båda håll, oavsett om man gör något eller inte. Man ska inte skuldbelägga någon, det är helt fel väg.

Vad har ni som spelare och förebilder för möjligheter att göra mer? Förr i tiden var det mycket ”det är politik, vi talar inte om det”, men att man nu kliver fram lite mer.
- Det är klart att vi har möjlighet att göra skillnad. Att säga att fotboll och politik inte hör ihop är att vara naiv och blunda lite, för det är klart att det gör. Fotbollsrörelsen och idrottsrörelsen är en stor positiv del av samhället, så det är klart att det gör det till politik, oavsett om man vill det eller inte. Men det är klart att vi spelare har möjligheter att göra saker. Jag kan ju sitta här, och det är inte alla som har äran att göra podcast. Det ger en möjlighet att uttrycka sig och så, och det är väl en sak som det nya medielandskapet har gjort, att fler människor kan nå ut och uttrycka sig. Det som jag tycker är den stora positiva fördelen med sociala medier och sådant, för det finns inte bara nackdelar, är att fler människor kan nå ut med sitt budskap och få uppmärksamhet i vissa frågor, vilket är jättebra.

Publicerad 2016-12-02 kl 06:30
LUNDHS PODCAST
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER