Eredivisie

Victor Edvardsen nätade mot Ajax.
Målet räckte dock inte till poäng.

Victor Edvardsen.

Den svenske forwarden Victor Edvardsen, 28, har fått gott om speltid för sitt Go Ahead Eagles sedan han anslöt till klubben i somras. Och nu börjar målen trilla in på kontot.

I söndagens hemmamöte med Ajax låg Go Ahead Eagles under med 1-0 när Edvardsen slog till med ett klassmål. Strikern fick bollen i straffområdet och dunkade distinkt upp kvitteringen i nättaket, tätt intill första stolpen.

Fullträffen var den förre Degerfors- och Djurgården-forwardens tredje för säsongen i ligaspelet.

Ajax återtog dock ledningen på tilläggstid i första halvlek. Den svensk-bosniske mittfältaren Benjamin Tahirović satte dit 2-1 från nära håll efter en frispark in i straffområdet.

Trots att Edvardsen och hans lagkamrater kvitterade i början av andra halvlek räckte det inte till poäng. I 72:a minuten gjorde Devyne Rensch 3-2 för Ajax, vilket blev slutresultatet.

Trepoängaren tar Ajax upp på femte plats i Eredivisie. Go Ahead Eagles är sjua i tabellen.