Eliteserien

Rosenborg höll på att förlora sista ligamatchen mot Strømsgodset.
Då klev Stefano Vecchia och Rasmus Wiedesheim-Paul fram med varsitt mål.
Matchen slutade till slut 2-2.

Under söndagen spelade norska Eliteserien sin sista omgång. Bodø/Glimt vann guldet efter seger med 3-0 borta mot Mjølndalen, men på annat håll var svenskarna i fokus.

När Rosenborg tog emot Strømsgodset i den tidigare MFF-tränaren Åge Hareides sista match som Rosenborg-tränare fick de en mardrömsstart på matchen.

Lars-Christopher Vilsvik gjorde tidigt 1-0 i den 12:e minuten på assist av den tidigare Djurgårdsbacken Niklas Gunnarsson, och därefter utökade gästerna till 2-0 genom självmål av Rosenborgbacken Even Hovland.

Sedan såg det länge tufft ut, men i den 70:e minuten väckte Stefano Vecchia hopp hos hemmalaget när han satte 1-2-reduceringen på straff - och innan matchen var slut så hann Rosenborg kvittera genom en annan svensk. I den 85:e minuten höll sig inhopparen Rasmus Wiedesheim-Paul framme och gjorde 2-2 på framspelning av Erlend Dahl Reitan.

Matchen slutade 2-2 och Rosenborg slutar, i och med krysset, på femteplats i Eliteserien. Dessvärre, för Rosenborg och svenskarnas del, så räcker inte det för att få spela i Europa nästa säsong. Lagen som får göra det är Bodø/Glimt, Molde och Viking.

Desto roligare är att Vecchia slutar säsongen som Rosenborgs främste målskytt i Eliteserien den här säsongen med tio mål på 16 framträdanden.

Publicerad 2021-12-12 kl 20:42