Kanada tog tredje raka segern mot Tyskland

OS 2021 (herr)

Tyskland fick en tidig ledning men Kanada vände och vann. Båda lagen är dock vidare i OS-turneringen.

De tyska OS-damerna fick en strålande start på matchen. I den 13:e minuten sköt Melanie Behringer in 1-0 på straff, otagbar för den kanadensiska målvakten.

Men Kanada skulle komma tillbaka. I den 26:e minuten satte Melissa Tancredi först kvitteringen och i den andra halvleken rullade samme spelare även in 2-1.

Tyskarna tryckte på för ett kvitteringsmål i slutminuterna men kanadensiskorna kunde hålla undan. Därmed tog laget sin tredje raka seger och gruppvinsten med Tyskland på andraplatsen. Båda lagen är därmed vidare.

I den andra gruppmatchen krossades Zimbabwe fullständigt av Australien. 6-1 blev det till slut efter bland annat två mål från Michelle Heyman.

Det betyder att Australien slutar på en tredjeplats men är trots det också redan klara för kvartsfinal. De två bästa grupptreorna går vidare.

Publicerad 2016-08-09 kl 22:54