Tyskland först till semifinal - krossade Portugal

OS 2021 (herr)

Tyskland blev första lag till semifinal i herrarnas fotbollsturnering i sommar-OS efter 4-0 mot Portugal i Rio de Janeiro i lördagens kvartsfinal.

Serge Gnabry gjorde ledningsmålet sekunder före halvtidssignalen och tolv minuter in i den andra halvleken ökade Matthias Ginter på till 2-0, varpå Davie Selke och inhopparen Philipp Max gjorde varsitt mål.

Utklassningen var ett bra svar på Portugals 5-0-seger i fjolårets semifinal i U21-EM, där Portugal till slut föll mot Sverige i finalen.

I semifinalen får Tyskland möta Nigeria, som besegrade Danmark med 2-0. Chelseaproffset John Obi Mikel inledde målskyttet i 16:e minuten och i 59:e minuten nickade Sadiq Umar, den långe anfallaren som sänkte Sverige i gruppspelet, in 2-0 på hörna.

I de två andra kvartsfinalerna, som spelas natten till söndag svensk tid, möts Sydkorea och Honduras samt Brasilien och Colombia.

Publicerad 2016-08-14 kl 08:10