Mardrömmen för förre Liverpool-försvararen – orsakade tre straffar och blev utvisad i 3-2-förlust

Portugal

Sebastian Coates hade en lördag han helst glömmer när Sporting Lissabon tog emot Rio Ave.
Den förre Liverpoolförsvararen orsakade tre straffar och blev utvisad när Rio Ave gjorde mål på alla tre straffar och vann med 3-2.

Sebastian Coates hade ingen rolig lördagseftermiddag under gårdagen. Den förre Liverpoolförsvararen spelar numera i portugisiska Sporting Lissabon och i går tog laget emot Rio Ave.

Redan efter fem minuter tilldömdes bortalaget en straff, när Coates fällde Mehdi Taremi. Filipe Augusto tog hand om den och slog kyligt in bollen i nätet.

Efter det resten sig Sporting och vände matchen till 2-1. Bruno Fernandes kvitterade först i den 20:e minuten innan Luiz Phellype gjorde ledningsmålet i början av den andra halvleken.

Men de sista tio minuterna skulle matchen vändas en gång till. Coates bedömdes ha gjort omkull Taremi ännu en gång och Ronan David Jerônimo slog in kvitteringen från 11 meter.

Bara sekunder innan övertiden fullbordades Coates mardrömsmatch. För den tredje gången i matchen fällde han Taremi och domaren pekade för tredje gången på straffpunkten. Mittbacken blev också utvisad efter hans andra gula kort, då han även blivit varnad i första straffsituationen.

Filipe Augusto tog sin andra straff i matchen och gjorde mål igen, vilket blev det sista målet i matchen. Sporting Lissabon föll därmed med tunga 3-2. Laget ligger efter fyra spelade matcher trea i en haltade tabell i den portugisiska ligan.