TV: Portugal VM-klart - vann gruppen på målskillnad

Målskillnaden blev avgörande i grupp B.
Portugal är klart för VM efter seger hemma mot Schweiz.

Se Portugals mål i sportsändningen ovan.

Det var upplagt för stor dramatik på Estadio da Luz i Lissabon under tisdagskvällen när Portugal och Schweiz gjorde upp om en direktplats till VM. Portugal var tvunget att vinna för att passera det schweiziska laget och knipa förstaplatsen i gruppen.

Den första halvleken led mot sitt slut när hemmalaget tog ledningen. Eliseu måttade ett inlägg från vänsterkanten som olyckligt styrdes i eget mål av Johan Djourou.

Uppförsbacken för Schweiz blev än brantare en bit in i den andra halvleken när Portugal utökade sin ledning. Efter ett fint anfall hittade Bernardo Silva in till sin namne Andre Silva, som stötte in 2-0 från nära håll.

Schweiz gick bet i jakten på ett reduceringsmål och slutade på andraplats bakom Portugal med samma antal inspelade poäng men med sämre målskillnad. De kan nu komma att ställas mot Sverige i play off-spelet.