TV: U21-hjältens första O Classico slutade med tung förlust

Primeira Liga

Victor Nilsson-Lindelöf hade bara gjort en match från start och ett inhopp för Benfica den här säsongen. Nu fick han starta i stormatchen mot Porto - men det slutade med en tung 1-2-förlust.

Serieledande Benfica tog emot trean Porto i matchen som kallas O Classico. För Porto var det den absolut sista chansen att kunna utmana om titeln medan Benfica låg på samma poäng som Sporting i toppen av ligan.

I hemmalaget startade Victor Nilsson-Lindelöf som mittback. Nilsson-Lindelöf som var med i Sveriges guldvinnande U21-landslag från i somras. Dittills den här säsongen hade han bara gjort en match från start och ett inhopp.

Benfica tog ledningen efter en dryg kvarts spel. Laget fick en frispark vid mittlinjen där bollen passades i sidled till Nilsson-Lindelöf. Svensken drev upp bollen och spelade i sidled. Efter visst tråcklande från Benficaanfallet nådde bollen fram till Kostas Mitroglou som placerade in 1-0 via stolpen.

I mitten av halvleken kvitterade Porto när Hector Herrera avlossade ett välplacerat skott utanför straffområdet som letade sig in vid målvaktens stolprot.

I den andra halvleken tog gästerna ledningen. Yacine Brahimi assisterade Vincent Aboubakar som rann igenom Benfica-försvaret och satte 2-1.