PROFFSKOLLEN: Elva tunga debutminuter för Runström i MLS

Proffskollen

Björn Runströms proffsäventyr i Nordamerika hade kunnat börja på ett trevligare sätt. Läs allt om hans debut och övriga svenska utlandsproffs eskapader i veckans proffskoll.

NORGE

Erdin Demir, Brann 4/0
Efter några skrala insatser under Branns säsongsinledning, stod Demir för ett bra och stabilt framträdande när laget förlorade med 1-2 mot Strömsgodset. Han och två spelare till var de enda som fick betyget 5/10 i Brann av VG.no.

Markus Jonsson, Brann 0/0
Höftproblemen hindrar ”Mr 100 procent” från att säsongsdebutera.

Andreas Landgren, Fredrikstad 4/1
Förlust med 1-2 mot Rosenborg för Fredrikstad men Landgren behöver inte känna sig mer skyldig än någon annan, då han tillhörde Fredriksstads bästa spelare på planen och tilldelades fullt godkända betyget 5/10 av vg.no.

Maic Sema, Haugesund 4/0
Efter de tre inledande direkt svaga insatserna var Sema bänkad från start i bortamatchen mot Sogndal. Han fick hoppa in i den 70:e minuten och i den 84:e var han nära bli stor matchhjälte, då han slet sig loss från bevakningen i Sogndals straffområde och fick iväg ett bra skott som smet hårfint utanför den bortre stolpen.

Jesper Westerberg, Lilleström 4/0
Westerberg spelade hela matchen mot Vålerengen (oavgjort 1-1) men gjorde inte alls någon övertygande insats. I den 20:e minuten drullade han bort bollen till Vålerengens anfallare Håvard Nielsen som med ett snabbt agerande vickade bollen fram till Martin Pusic som dock inte fick till avslutet. Westerberg gjorde ett mycket osäkert intryck och fick sämst betyg av alla spelare på planen av VG, 3/10.

Johan Andersson, Lilleström 4/1

Lilleström spelade 1-1 mot Vålerengen och Andersson var på sätt och vis kreatören bakom Lilleströms mål. Målet gjordes på straffspark av Petter Vågan Moen men den som grejade straffsparken var Andersson som i den 37:e minuten förhindrades att komma till avslut och domaren Espen Berntsen tvekade inte en sekund att peka på straffpunkten. I övrigt var Andersson tämligen osynlig och byttes ut i den 72:a minuten för piggare krafter. 5/10 tyckte VG att Anderssons insats var värd.

Fredrik Stoor, Lilleström 0/0 (utlånad från Vålerengen)
Bedöms behöva mer träning för att kunna bli aktuell för matchspel. Missade också helgens match mot sin gamla klubb Vålerengen, som slutade 1-1.

Mattias Moström, Molde 4/0
Tillbaka i startelvan och spel under samtliga 90 minuter när Molde förlorade med 0-1 borta mot Viking. Moström hade dock en jättechans att kvittera till 1-1 med dryga kvarten kvar men hans avslut tippades i ribban av Vikings målvakt Rune A Jarstein.

Ole Söderberg, Molde 0/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt bakom Espen Bugge Pettersen när Molde förlorade med 1-2 mot Viking.

Mattias Andersson, Odd Grenland 2/0
På avbytarbänken utan att få hoppa in när Odd Grenland förlorade med 1-2 mot Ålesund.

Daniel Örlund, Rosenborg 4/0, 1 hållna nollor
Hade en del att stå i när Rosenborg vann med 2-1 borta mot Fredrikstad. I den 36:e minuten kunde han inte göra mycket när Thomas Holm tryckte in bollen i ena krysset och därefter firade som Cristiano Ronaldo genom att visa upp lårmusklerna. Örlund briljerade med ett par viktiga räddningar i den andra halvleken och bortboxningen i den sista matchminuten räddade segern åt Trönde-laget. 5/10 i betyg av VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg 4/1
Stabil insats utan att glänsa i överkant när Rosenborg vann med 2-1 mot Fredrikstad på bortaplan. Kom till ett par bra inläggslägen som hade kunnat förvaltats bättre av lagkamraterna. 5/10 blev betyget av VG.

Rade Prica, Rosenborg 4/1
Prica fick starta på bänken mot Fredrikstad men löste av tidigare Häckenspelaren John Chibuike i den 64:e minuten. Skapade direkt en chans bara några sekunder efter sitt inhopp men plockades därefter effektivt bort av Fredrikstadsförsvaret.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 4/0
Frejd kommer att vara avstängd i nästa omgång, då han drog på sig ett rött kort i bortamatchen mot Tromsö. Han fick ett rött efter att ha fått tittat på domarens gula kort två gånger i matchen. Den andra gången var dock i sista matchminuten, vilket gjorde att han spelade praktiskt taget hela matchen för Sandnes Ulf ändå. Det blev förlust med 1-3 men Frejd var den att lita på i ”Uffes” försvar och tilldelades 5/10 i betyg jämfört med övriga försvarare som fick treor och fyror.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 4/1

Raskaj gjorde på ett nytt en fin insats för Sandnes Ulf och var i den 45:e minuten nära att greja en straffspark för sitt lag när han påpassligt föll i straffområdet efter en lätt sammanstötning med Fredrik Björck. Domaren ansåg dock att Björck var på bollen och lät spelet gå vidare. 5/10 valde VG att sätta i betyg på svensken.

Benny Lekström, Tromsö 4/0, 3 hållna nollor
344 minuter var nollan intakt för Benny Lekström i Tromsös mål. I den 74:e minuten mot Sandnes Ulf sprack den efter att Jon Inge Höiland slog ett inlägg och Fredrik Storsteinbö vräkte sig fram och nickade bollen stenhårt i krysset. Och det krävdes något exceptionellt för att överlista den tidigare Hammarby-keepern, då han tidigare i matchen agerat levande vägg när Sandnes Ulf tryckte på som mest. Sandnes Ulfs anfallare från

Sierra Lenone, Gilles M’bang Ondo tryckte av med full kraft i den 49:e minuten. Lekström gjorde en magnifik räddning men kunde inte hålla bollen men sög sedan åt sig returen. 6/10 i betyg av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 0/0, 0 hållna nollor
Så länge Lekström fortsätter storspela, lär Sahlman få vänta på säsongsdebuten.

Fredrik Björck, Tromsö 4/0
Björck var en stabil klippa i Tromsös mittförsvar och löste de problem han ställdes inför i segermatchen mot Sandnes Ulf. Men det var lite svajigt i slutet av den första halvleken när han blev bortdribblad av Anel Raskaj men kom tillbaka och fick en fot på bollen samtidigt som Raskaj gick i däck. Domaren hade dock ett gott öga till Björcks insats i den situationen och friade.

Björn Andersson, Viking Stavanger 0/0
Utanför matchtruppen i tisdags mot Vålerengen (förlust 0-1) och mot Molde på måndagskvällen (seger 1-0).

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Ingelsten är på väg att jobbba sig tillbaka efter den skada han haft men det lär dröja ett tag till innan han är redo för spel. Missade både matchen mot Vålerengen (förlust 0-1) i tisdags och mot Molde (seger 1-0) på måndagskvällen

Daniel Arnefjord, Ålesund 4/1
Ålesund vann med 2-1 mot Odd Grenland. Arnefjord spelade hela matchen men var illa ute ett par gånger, då han var allt för omständlig i sitt spel. 4/10 i betyg av VG.

Samuel Dirscher, Alta, 1/0, 0 hållna nollor
Fick finna sig i att bli petad tämligen omgående till förmånen för polacken Lukasz Jarosinski och satt som reserv på avbytarbänken till denne när Alta förlorade med 0-1 mot Bodö/Glimt.

Jacob Nilsson, Alta 2/0
Nilsson fanns med på planen under hela matchen när Alta förlorade med 0-1 mot Bodö/Glimt.

Peter Magnusson, Sandefjord 1/0
Magnusson fick för andra matchen i följd sitta på bänken från start hos Sandefjord. Men till skillnad från premiärmatchen fick han göra ett inhopp när sju minuter återstod av matchen mot Sarpsborg.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 2/0
Fanns med från start och spelade hela matchen när Sandefjord förlorade med 1-2 mot Sarpsborg.

Peter Rosendal, FK Mjölner 0/0, 0 hållna nollor
FK Mjölner premiärspelar i norska division II mot Stabaeks andralag på tisdagskvällen.

DANMARK

Mikael Nilsson, Bröndby 14/0
Förlust med 0-2 mot Horsens. Men något mer än 90 minuter på avbytarbänken blev det inte för Nilsson.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 26/0, 13 hållna nollor
13:e nollan för säsongen för Wiland och han behövde inte anstränga sig nämnvärt för att hålla den mot Köge (seger 5-0)

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 20/0

Inhopp i 73:e minuten senast mot AGF Århus. Denna gång mot Köge blev det hela en minut till i speltid, då han fick hoppa in i den 72:a minuten.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 4/0
Skadad och missade matchen mot Köge.

Ken Fagerberg, Horsens 7/0
Fagerberg får nöja sig med en plats på avbytarbänken hos Horsens för tillfället. I helgen fick han dock hoppa in redan i den 63:e minuten mot Bröndby (seger 2-0).

Rawez Lawan, Nordsjälland 23/2
Lawan satt på avbytarbänken från start mot Silkeborg (seger 2-1). Han fick hoppa in i den 79:e minuten men gjorde aldrig något större avtryck i matchbilden.

Filip Pivkovski, Nordsjälland 0/0
Utanför matchtruppen mot Sönderjyske och Midtjylland.

Joe Sise, Nordsjälland 0/0
Skadad och det gör att Sise får vänta på debuten för sin nya klubb.

Andreas Johansson, Odense 22/3
0-2 blev det för Odense borta mot Midtjylland. Johansson spelade hela matchen.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 4/0
ABK förlorade med klara 0-3 borta mot Esbjerg. Asanovski började på avbytarbänken men hoppade in i den 68:e minuten.

Nicolas Sandberg, FC Vestsjälland 3/1
Sandberg spelade hela matchen hemma mot Hjörring. Det blev förlust med 0-3 men Sandberg var en av få som kom undan med hedern i behåll och gjorde vad han kunde för att skapa något offensivt. Han blev utsedd till hemmalagets bäste spelare efter matchen.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 1/0, 0 hållna nollor

IFK Mariehamn hade ledningen med 1-0 borta mot HJK Helsingfors när det sade Pang! Pang! Pang! i matchminut 71-74 bakom Nurme när IFK Mariehamn premiärspelade borta mot HJK Helsingfors. Joel Pohjanpalo var det som stod för HJK:s tre fullträffar.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 0/0, 0 hållna nollor
Reserv bakom Nurme i premiärförlusten mot HJK Helsingfors

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 1/0
Spelade från start och hela matchen mot HJK Helsingfors.

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 1/0
Ockelbos stolthet ute i fotbollsvärlden, Mattias Wiklöf fick chansen från start mot HJK Helsingfors men producerade lite offensivt och blev utbytt i den 78:e minuten.

Saihou Jagne, IFK Mariehamn 1/0
Den tidigare AIK-anfallaren fick börja matchen mot HJK Helsingfors på avbytarbänken. Han byttes in i den 78:e minuten, utan att skapa något nämnvärt.

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 6/1

Levadia Tallins andralag förlorade med 1-2 borta mot Rakvere Tarvas inför 111 åskådare. Lagets mål gjordes dock just av Ola Hagberg i den 67:e minuten. Hagberg spelade hela matchen.

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 28/10
Elm spelade från start men gjorde inget större väsen av sig när Alkmaar spelade 2-2 mot Twente i förra veckan. I helgen blev det förlust med 2-3 mot PSV. Elm utgick i halvtid.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar, 1/0
Johansson är tillgänglig för spel men fick nöja sig 90 minuter på avbytarbänken mot både Twente och PSV.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 22/0, 5 hållna nollor
Är på väg tillbaka från den axelskad han haft och räknar med att kunna träna för fullt i slutet av denna vecka.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 30/16
I onsdags förlorade PSV med 1-2 mot Waalwijk. Toivonen spelade hela matchen. Också i helgen spelade han hela matchen när PSV mötte Alkmaar(seger 3-2) och var själv nära att göra 3-2-målet några minuter före ordinarie tid. Det kom dock senare på stopptid av Tim Matavz. Blev varnad i matchens slutskede.

John Guidetti, Feyenoord 23/20 (Utlånad från Manchester City 0/0)
0-0 mot Roda i onsdags men Guidetti var den som var närmast att spräcka nollan. Dels med att fräsande skott fem minuter före paus och dels med en bra frispark i den 77:e minuten. Däremot kom det tjugonde målet för säsongen, som ger en fjärdeplats i skytteligan för tillfället, redan i den åttonde minuten när Feyenoord mötte Excelsior och vann med 3-0. Guidetti stod som vanligt för ett spektakulärt mål och denna gång slog han till från 25 meters håll.

Petter Andersson, Groningen, 28/4
Spelade hela matchen mot Ado den Haag i tisdags, när Groningen förlorade med 0-3. Även i helgen när Groningen förlorade med 0-1 mot Roda spelade Andersson i 90 minuter, dock utan att utmärka sig.

Emil Johansson, Groningen, 4/0
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen. Ljumskproblemen fortsätter stoppa Johansson från spel.

Viktor Elm, Heerenveen, 29/3
Elm förlorade med 0-5 mot Ajax i förra veckan. Elm spelade hela matchen men gjorde en inte allt för imponerande insats. I helgens match mot NEC vann Heerenveen med 4-2. Elm spelade hela matchen på nytt utan att vara inblandad i något konstruktivt.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 2/0, 0 hållna nollor
Satt på avbytarbänken från start när Heerenveen förlorade med 0-5 mot Ajax. Men redan i den femte minuten fick Nordfeldt dra på sig handskarna och ta plats i målet efter att ordinarie målvakten Brian Vandenbussche blivit utvisad. Nordfeldt inledde med att släppa in ett mål på straff i den femte minuten och sedan rullade det på till fem insläppta mål. Matchrosten lyste igenom på ett par av målen, där han helt missbedömde bollbanan. Han fick dock revansch i helgen då han hjälpte Heerenveen till seger mot NEC Nijmegen med 4-2.

Samuel Armenteros, Heracles 28/3
Fick en jättechans att göra mål och utjämna till 1-1 mot Breda men Jelle ten Rouwelaar gjorde en jätteräddning. Heracles petade dock så småningom in både ett kvitteringsmål och fick hjälp av Bredas Nemanja Gudelj att göra 2-1, vilket också blev slutresultatet. I helgen blev det 1-1 mot Waalwijk och Armenteros spelade hela matchen på nytt men höll sig än en gång utanför målprotokollet.

Emir Bajrami, Twente, 20/4
2-2 i onsdags mot AZ Alkmaar för Twente. Och den som grejade poängen för Twente var just Bajrami som på stopptid nickade in kvitteringen. Han hade då börjat matchen på avbytarbänken och hoppat in i den 56:e minuten. Även i helgen blev det 2-2 för Twente, denna gång mot NAC Breda. Bajrami kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Rasmus Bengtsson, Twente, 12/0

Spel från start och under hela matchen mot AZ i mitten av förra veckan. Bengtsson var nära att kvittera till 1-1 i den 20:e minuten i samband med en hörna men hans nick gick hårfint över ribban. I helgen blev det också spel från start och i 90 minuter mot NAC Breda.

Alexander Gerndt, Utrecht, 20/5
Började på avbytarbänken men hoppade in i halvtid mot Graafschap utan att göra något större avtryck i matchbilden. Ny plats på bänken från start för Gerndt i helgens match mot VVV Venlo. Han byttes in i den 62:a minuten och i den 83:e var det Gerndt som höll sig framme och fastställde slutresultatet till 4-2.

Johan Mårtensson, Utrecht, 23/1
Spelade från start mot Graafschap i veckan men byttes ut i den 62:a minuten på grund av skadekänning. Hans lättare skada gjorde också att han missade helgens match mot VVV Venlo.

Marcus Nilsson, Utrecht, 12/0
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen. En meniskskada stoppar Nilsson från spel och i värsta fall är säsongen över för hans del.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0
Har haft problem med järnbrist och saknar viktig matchträning. Har bestämt sig för att lämna klubben i sommar.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht, 1/0
Jobbar sig alltjämt tillbaka från sin skada och är inte redo för matchspel riktigt än.

Behrang Safari, Anderlecht, 20/0
Nyckelbensskada stoppar svensken från spel i ett par månader.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 7/0
Avsliten hälsena och säsongen är över för försvararen.

Michael Almebäck, Club Brügge, 25/0
Almebäck spelade hela matchen och gjorde en stabil insats när Brügge grejade 1-1 mot Standard Liege i torsdags. I helgen blev det 1-0 mot Gent men då var Almebäck utanför matchtruppen.

Patrick Amoah, White Star Woluvé 5/3
White Star förlorade med 0-1 mot Tubize förra söndagen. Amoah utanför matchtruppen den gången. Däremot var han tillbaka som inhoppare när White Star mötte Eeendracht och vann med 2-0. Han hoppade in i den 68:e minuten men höll sig utanför målprotokollet. I helgen mötte White Star Tienen och vann med 1-0. Då blev det ännu mer speltid för Amoah, då han fick hoppa in i halvtid.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn 25/0
Spelade hela matchen mot Liverpool förra tisdagen och tog flera fina initiativ. ”Stark insats” och betyget 6/10 hos Skysports. I helgens match mot Swansea fick Olsson sitta hela matchen på avbytarbänken.

Marcus Olsson, Blackburn 7/0
Precis som broder Martin spelade Marcus hela matchen mot Liverpool i förra veckan och gjorde inte alls bort sig. Betyget av Skysports blev 6/10 och omdömet: ”Några ljusa sekvenser”. Fick också förtroendet mot Swansea i helgen men gjorde inget större avtryck i matchbilden. 6/10 i betyg och omdömet: ”Såg överväldigad ut”.

Sebastian Larsson, Sunderland 31/7
0-0 mot Wolverhampton i helgen och Larsson sågs som något av en syndabock för att det inte blev seger för Sunderland. Orsaken var en frispark i ett eminent läge i den 89:e minuten som Larsson ”bara skulle smeka in” men han sköt över. 6/10 i betyg av Skysports och omdömet: ”Levererade under normal standard”

Jonas Olsson, West Bromwich 25/2
Stod över helgens match mot Queens PR på grund av lättare skadekänning i ljumskarna och som en ren ”säkerhetsåtgärd” inför serieavslutningen och med sikte på EM.

Alexander Kacaniklic, Fulham 3/0, (tidigare utlånad till Watford 12/1)
Fulham var spelledigt i helgen och har inte spelat en match sedan 9 april. Spelar nästa match kommande lördag mot Wigan 21 april.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 7/0, 3 hållna nollor (utlånad från Tottenham 0/0, 0 hållna nollor)
I fredags utklassade Shamrock gästande Dundalk med hela 6-0. Jansson behövde inte anstränga sig nämnvärt för att hålla nollan.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 17/0
Tränar igen efter knäoperationen. Något mer spel denna säsong lär det dock inte bli.

Mikael Lustig, Celtic 2/0
Ligaspelet låg nere i helgen i väntan på att mästerskapsserien respektive nedflyttningsserien ska starta nästa helg. Celtic spelade semifinal i skotska cupen och förlorade med 1-2 hemma mot Hearts. Lustig spelade från start i den matchen men byttes ut i den 75:e minuten.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna, 19/0
Lårskadan som Antonsson haft i ett par veckor stoppade honom från spel också mot Cagliari i torsdags. Alla matcher i italienska Serie A blev uppskjutna i helgen till följd av Piermario Morosinis tragiska dödsfall.

Andreas Granqvist, Genoa, 22/1
Spelade från start och i hela matchen mot Cesena i veckan utan att utmärka sig nämnvärt. Alla matcher i italienska Serie A blev uppskjutna i helgen till följd av Piermario Morosinis tragiska dödsfall.

David Stevic, Genoa 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för spel med A-laget. Alla matcher i italienska Serie A blev uppskjutna i helgen till följd av Piermario Morosinis tragiska dödsfall.

Albin Ekdal, Cagliari 23/1
Cagliari föll med 0-1 mot Bologna i torsdags. Ekdal fanns med på planen under hela matchen och hann också med att bli varnad i den 72:a minuten. Alla matcher i italienska Serie A blev uppskjutna i helgen till följd av Piermario Morosinis tragiska dödsfall.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Jobbar sig tillbaka efter den skada han haft men närmar sig en comeback för varje dag som går. Alla matcher i italienska Serie A blev uppskjutna i helgen till följd av Piermario Morosinis tragiska dödsfall.

Tibor Cica, Cesena 0/0
Får vänta ett tag till på spel för Cesena. Alla matcher i italienska Serie A blev uppskjutna i helgen till följd av Piermario Morosinis tragiska dödsfall.

Carlos Garcia, Juventus 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för A-truppen. Alla matcher i italienska Serie A blev uppskjutna i helgen till följd av Piermario Morosinis tragiska dödsfall.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 26/23
Milan tog tillbaka intiativet i Serie A genom en 1-0-seger mot Chievo i tisdags. Zlatan spelade hela matchen och hade en jättemöjlighet i matchslutet att göra 2-0. Alla matcher i italienska Serie A blev uppskjutna i helgen till följd av Piermario Morosinis tragiska dödsfall.

Agon Mehmeti, Palermo 1/0
Utanför matchtruppen när Palermo spelade 0-0 borta mot Fiorentina. Alla matcher i italienska Serie A blev uppskjutna i helgen till följd av Piermario Morosinis tragiska dödsfall.

Joel Ekstrand, Udinese, 10/0
Problem med ljumskarna stoppar Ekstrand från spel just nu. Därför saknades han när Udinese förlorade med 1-3 mot Roma i helgen. Alla matcher i italienska Serie A blev uppskjutna i helgen till följd av Piermario Morosinis tragiska dödsfall.

David Löfquist, Gubbio 4/1 (utlånad från Parma 0/0)
Ingen svensk flagga synlig i matchtruppen när Gubbio mötte Vicenza och spelade 1-1.

Linus Hallenius, Padova, 12/3 (utlånad från Genoa)
Skadekänning håller Hallenius utanför Padovas matchtrupp för tillfället och fanns således inte med när Padova förlorade med 0-3 mot Juve Stabia i fredags.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 11/0
Kvar på avbytarbänken utan att få hoppa in när Borussia Mönchengladbach i onsdags spelade 2-2 mot Werder Bremen. Satt hela matchen på avbytarbänken även mot FC Köln i helgen.

Marcus Berg, Hamburg SV, 11/1
Hamburg mötte Hoffenheim i mitten av förra veckan och förlorade med 0-4. Berg spelade samtliga 90 minuter i den matchen. I helgen blev det 1-0 mot Hannover 96. Berg byttes ut i den 87:e minuten utan tillverkat mål.

Mikael Ishak, FC Köln, 10/0
Fortsätter att få stort förtroende hos Köln. I tisdags spelade han på nytt från start när Köln förlorade med 0-4 mot Mainz. Han byttes ut i den 56:e minuten. Men det förtroendet verkade ha varit förbrukat till helgen, då han fick sitta hela matchen mot Borussia Mönchengladbach på avbytarbänken.

Per Nilsson, Nürnberg, 3/0
Nürnberg vann med 4-1 mot Schalke 04 i mitten av förra veckan. Något mer än 90 minuter som avbytar blev det inte för Nilsson. Nilsson blev kvar på avbytarbänken under hela matchen också i helgens match mot Kaiserslautern.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 30/9
Rosenberg har börjat hitta målformen på allvar. I onsdags mot Borussia Mönchengladbach var det svensken som inledde målskyttet i den 18:e minuten genom att snyggt chippa bollen över Mönchengladbachs utrusande målvakt. Mötet slutade 2-2 och Rosenberg spelade hela matchen. Rosenberg följde upp den fullträffen med att göra matchens första mål också i helgens bortamatch mot Stuttgart. Men Stuttgart bröt tillbaka och vann till slut med 4-1.

Denni Avdic, Werder Bremen II, 10/0, Werder Bremen, 0/0
Avdic får fortsätta att kämpa på i andralaget. I onsdags blev det 90 minuter mot Stuttgarts andralag i Bundesliga 3. Matchen förlorades med 0-1. I helgen blev det på nytt 90 minuter i andralaget för Avdic och det blev också en ny förlust för laget genom 0-2 mot Osnabrück.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 10/0
Utanför matchtruppen både mot Hannover 96 mot Augsburg.

Matias Concha, Bochum 1/0, Bochum II 1/0
Satt hela matchen på avbytarbänekn mot Alemannia Aachen i onsdags och helt utanför matchtruppen mot 1860 München i helgen.

Freddy Borg, Hansa Rostock 12/5
Borg fick, sin vana trogen numera, inleda på avbytarbänken när Hansa Rostock mötte Energie Cottbus på bortaplan i mitten av förra veckan. Borg fick dock hoppa in i den 26:e minuten men höll sig utanför matchprotokollet i en match som Rostock vann med 1-0 efter ett mål i den sista matchminuten. I helgen fick Borg chansen från start mot FSV Frankfurt men tyvärr gick det inte bättre då målmässigt, då både han och laget lämnade matchen utan tillverkat mål. Frankfurt vann matchen med 5-0.

Esad Razic, Oberhausen 9/0
Oberhausen spelade 1-1 mot Darmstadt i onsdags och i helgen blev det förlust med 0-1 mot Arminia Bielefeld. Razic var utanför matchtruppen i båda matcherna.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 27/0
Lyon var spelledigt i ligan i helgen, då laget spelade final i Coupe de la Ligue på Stade de France mot Olympique Marseille. Det blev förlust med 0-1 efter ett mål av Brandao i den 105:e minuten. Källström spelade från start men byttes ut strax efter målet.

Dusan Djuric, Valenciennes 4/0
Djuric fick nio minuters speltid när Valenciennes förlorade med 0-3 mot Evian Thonon.

Petter Hansson, Monaco, 16/0
Utanför matchtruppen när Monaco förlorade med 0-2 mot Metz.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 7/0
Nya skadeproblem håller Kennedy borta från matchtruppen just nu.

Henok Goitom, Almeria, 30/6
Missade matchen mot Villarreals andralag, som slutade 0-0 på grund av en lättare skada.

Eldin Cakovic, Burgos 2/0
Burgos mötte Deportivo Alaves i den spanska tredjeligan. Tyvärr har det i skrivande stund inte gå att få fram huruvida Cakovic medverkade i matchen eller inte.

PORTUGAL

Nicklas Bärkroth, Uniao Leiria 6/0 (utlånad från Benfica)
Uppehåll i det portugisiska ligaspelet den senaste helgen. Orsaken var att det spelades final i Portugisiska ligacupen mellan Benfica och Gil Vicente.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos, 22/2
Inget spel i den greiska ligan i helgen.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos 9/0
Vill bryta kontraktet och har stämt klubben på åtta miljoner kronor.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 11/0
Utanför matchtruppen när Bursaspor förlorade med 0-4 borta mot Sivasspor. Tidigare AIK-anfallaren Teteh Bangura satt hela matchen på avbytarbänken.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 23/2
Fanns med från start men byttes ut redan i halvtid när Eskisehirspor spelade 1-1 mot Istanbul BB.

Johan Elmander, Galatasaray, 31/12
Elmander fanns med på planen när Galatasaray vann med 2-0 mot Besiktas på bortaplan på måndagskvällen. Han var dock inte inblandad i något av målen.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 34/6
Holmén fanns med på planen under hela matchen när Istanbul BB spelade 1-1 mot Eskisehirspor.

Emir Kujovic, Kayserispor, 18/8
Kayserispor har spelat klart i ligaspelet och spelar nu en fortsättningscup på säsongen kallad Spor-Toto Cup. Det blev förlust med 1-3 mot Antalayspor i den första matchen. Huruvida Kujovic deltog i matchen har i skrivande stund tyvärr inte gå att få fram.

Labinot Harbuzi, Manisaspor 4/0
Manisaspor har spelat klart för säsongen.

CYPERN

Fredrik Risp, Ethinkos Achna, 4/0
Inget spel i helgen för Ethinkos Achna i nedflyttningsgruppen.

Nino Osmanagic, Doxa Katokopias 25/0
Inget spel i helgen för Osmanagic.

Michael Adzic, Doxa Katokopias 4/0
Har inte spelat en match sedan i oktober med den cypriotiska klubben.

MALTA

André Grabowski, Floriana 21/6
Grabowski spelade från start men blev utbytt i den 81:a minuten när Floriana vann med 2-1 mot Birkirkara.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 13/1
Lukanovic spelade från start och i hela matchen mot Rapid Bukarest (förlust 0-3).

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, 6/0
Wernbloom var tillbaka i matchtruppen och spelade från start och under hela matchen när CSKA förlorade med 0-2 mot Zenit St Petersburg. Andrej Arsjavin avgjorde matchen definitivt med sitt 2-0-mål i den 89:e minuten. Wernbloom fick dessutom titta på domarens gula kort i den 82:a minuten.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 25/4
90 minuter på planen men inget mål framåt blev det för Alexander Farnerud när Young Boys spelade 2-2 mot Grasshoppers.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor
Gustafsson alltjämt bergfast på avbytarbänken hos Salzburg.

Rasmus Lindgren, Salzburg 17/1
Ingen Lindgren synlig i Salzburgs matchtrupp mot Sturm Graz (oavgjort 2-2).

USA

Markus Holgersson, New York Red Bulls 6/0
Holgersson spelade som brukligt hela matchen för sitt New York Red Bulls när laget spelade 2-2 mot San Jose.

Adam Johansson, Seattle Sounders 1/0
Skadan i baksidan av ena låret stoppade spel också mot Colorado Rapids i helgen. (seger 1-0).

Björn Runström, New England Revolution 1/0
Runström satt med på avbytarbänken från start när New England Revolution mötte DC United. Han fick också förmånen att hoppa in i handlingen i den 79:e minuten. Den tidigare Hammarby- mittfältaren gjorde dock inget bestående intryck i matchbilden och fick vara med om en 1-2-förlust i premiären

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Erkan Saglik, Emirates 0/0
Saglik får vänta ett tag till på sin debut.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al Hilal, 7/5
Femte målet för säsongen för ”Chippen” som såg ut att bli matchhjälte för Al Hilal med sitt straffmål till 3-2 i den 76:e minuten. Men på fyra minuters stopptid utjämnade Al Ittifaqs Jaaman Al Jamaan till 3-3.

Publicerad 2012-04-17 kl 18:32