PROFFSKOLLEN: Så är läget inför EM - sjunde kortet för Wernbloom

Proffskollen

Bara veckor kvar till EM. Så här är läget för alla svenska utlandsproffs.

NORGE
Erdin Demir, Brann 7/0
Demir var omständlig i spelet och tvekade vid ett par tillfällen nära han skulle slå inlägg, så att motståndarna hann samla sig. Fick ej godkända 3/10 i betyg av VG.

Markus Jonsson, Brann 0/0
Höftproblemen hindrar alltjämt Jonsson från säsongsdebut.

Andreas Landgren, Fredrikstad 7/1
Landgren spelade hela matchen när Fredrikstad förlorade med 2-3 borta mot Vålerengen. Han var inblandad i lagets andra mål, då han fick fram bollen till Tarik Elyounoussi som gjorde mål i friläge i den 61:a minuten men närmare än så kom inte Fredrikstad. 5/10 blev Landgrens betyg hos VG.

Maic Sema, Haugesund 7/1

Första målet för säsongen i sin nya klubb och målet han gjorde i den 57:e minuten mot Lilleström betydde 1-1. Hans första avslut räddades av Lilleströms isländske målvakt Stefan Logi Magnusson men liggande kunde han stöta in returen till 1-1. Byttes ut i den 75:e minuten och fick betyget 5/10 i betyg.

Jesper Westerberg, Lilleström 6/0
Satt på avbytarbänken under hela matchen när Lilleström spelade 1-1 mot Haugesund.

Johan Andersson, Lilleström 7/1
Fanns med från start men hade svårt att övertyga och byttes ut med tio minuter kvar med knappt godkända 4/10 i betyg.

Fredrik Stoor, Lilleström 3/0 (utlånad från Vålerengen)
Spelade hela matchen mot Haugesund men var den i Lilleströms backlinje som gjorde den klart mest skakiga insatsen. När övriga spelare fick femmor och en sexa i betyg fick stor en fyra.

Mattias Moström, Molde 7/3
Moström har kommit igång ordentligt i Molde och gjorde mot Ålesund (seger 2-1) sitt tredje mål för säsongen och har på sju matcher denna säsong gjort lika många mål som han gjorde på 27 förra säsongen och 28 på säsongen före det. Mot Ålesund gjorde han 1-0 i den 24:e minuten när Molde kom i en fin kontring och han smekte in bollen i den bortre krysset. 5/10 blev betyget hos VG.

Ole Söderberg, Molde 0/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt bakom Espen Bugge Pettersen när Molde vann med 2-1 mot Ålesund.

Mattias Andersson, Odd Grenland 3/0
Borta i några veckor till på grund av en skada i baksidan av ena låret.

Daniel Örlund, Rosenborg 7/0, 2 hållna nollor
Örlund var bara fyra minuter från sin tredje nolla för säsongen när inhopparen Franck Bolli bredsidade in ett lågt slaget inlägg i den 86:e minuten.

Mikael Dorsin, Rosenborg 6/2
En lårskada stoppade Dorsin från spel mot Stabaek.

Rade Prica, Rosenborg 6/2
Prica satt hela matchen mot Stabaek på avbytarbänken.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 6/0
Bortsett från lite strulande med bollen i den 80:e minuten var Frejd mycket stabili i sitt försvarsagerande och hjälpte laget att hålla nollan i segermatchen mot Hönefoss (1-0).

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 7/1
Raskaj spelade hela matchen mot Hönefoss utan att glänsa mer än någon annan. En vanlig dag på jobbet över 90 minuter gav betyget 5/10 hos VG.

Benny Lekström, Tromsö 5/0, 3 hållna nollor
På avbytarbänken som reserv bakom Marcus Sahlman när Tromsö spelade 2-2 borta mot Odd Grenland.

Marcus Sahlman, Tromsö 2/0, 1 hållen nolla
Sahlman var stabiliteten själv i 75 minuter mot Odd Grenland och spelade prickfritt. Men i den 75:e minuten fick han bara en hand på ett inlägg från Snorre Krogsgård och bollen damp ned hos Frode Johnsen som reducerade till 1-2. Med två minuter kvar fick han släppa in ytterligare ett mål, då Simen Brenne fick stå omarkerad och lätt överlista Sahlman.

Fredrik Björck, Tromsö 7/0
Björck spelade från start och noterades för betyget 5/10 hos VG efter en stabil insats mot Odd Grenland.

Björn Andersson, Viking Stavanger 0/0
Skadekänning höll Andersson utanför matchtruppen mot Brann (oavgjort 0-0)

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Ingelsten är på väg att jobbba sig tillbaka efter den skada han haft men det lär dröja ett tag till innan han är redo för spel. Missade matchen mot Brann (oavgjort 0-0).

Daniel Arnefjord, Ålesund 7/2
Andra målet för säsongen när Arnefjord kvitterade till 1-1 borta mot Molde i den 38:e minuten. Med en distinkt nick på ett inlägg från Michael Barrantes satte han bollen i nätet. Arnefjord gjorde av sina absolut bästa matcher han någonsin gjort i Tippeligaen och fick fina betyget 7/10 av VG.

Samuel Dirscher, Alta, 1/0, 0 hållna nollor

Återigen fick Dirscher vara reserv till Lukasz Jarosinski och bevittna när polacken släppte in i ett mål borta mot Bryne (oavgjort 1-1).

Jacob Nilsson, Alta 5/0
Nilsson fortsätter att få förtroendet från start hos Alta. 90 nya minuter blev det när Alta spelade 1-1 borta mot Bryne.

Peter Magnusson, Sandefjord 4/0
Magnusson spelade på nytt från start för Sandefjord när laget vann med 1-0 mot Kongsvinger. Han fick dock en smäll i den 38:e minuten och blev utbytt. Han hann också med att bli varnad under den relativt korta tid han var på planen.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 5/0
Dimitriadis fanns med på planen under hela matchen när Sandefjord vann med 1-0 mot Kongsvinger.

Peter Rosendal, FK Mjölner 4/0, 3 hållna nollor
I sin fjärde match för säsongen fick Rosendal släppa in två mål när laget förlorade med 1-2 mot Östsiden från Fredrikstad. Några dagar innan hade Rosendal hållit nollan när Mjölner tog sig vidare i norska cupen via 5-0 mot Finnsnes.

DANMARK

Mikael Nilsson, Bröndby 14/0
Tillbaka i matchtruppen men 90 minuter på avbytarbänken när Bröndby vann med 3-2 mot Silkeborg i torsdags. I helgen blev det 0-1 mot Ålborg och då blev det också 90 minuter för Nilsson på avbytarbänken.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 29/0, 14 hållna nollor
I toppmötet med Nordsjälland i onsdags höll Wilands nolla i 54:a minuter innan den spräcktes av Mikkel Beckmann. Inte heller i helgen mot Odense blev det någon nolla, då FCK fick nöja sig med 1-1 och avståndet ned till tvåan Nordsjälland är nu bara en poäng med tre omgångar kvar.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 24/0
Bengtsson spelade 90 minuter både mot Nordsjälland i onsdags och mot Odense i helgen. Har återigen fått stort förtroende under säsongens slutskede.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 4/0
Skadad och missade matcherna mot Nordsjälland och Odense.

Ken Fagerberg, Horsens 9/1
En lårskada hindrade honom från medverkan i 5-0-segern mot Sönderjyske i torsdags. Inte heller i helgen när Horsens vann med 1-0 mot Silkeborg fanns Fagerberg med i matchtruppen.

Rawez Lawan, Nordsjälland 25/2
Började på avbytarbänken mot FCK i onsdags men fick hoppa in redan i den 51:a minuten. Tillbaka i startelvan när Nordsjälland vann med 2-0 mot Lyngby.

Filip Pivkovski, Nordsjälland 0/0
Utanför matchtruppen mot både FCK och Lyngby.

Joe Sise, Nordsjälland 0/0
Skadad och det gör att Sise får vänta på debuten för sin nya klubb.

Andreas Johansson, Odense 22/3
Har en fibersprängning i ena låret och missade senaste veckornas matcher mot Ålborg och FCK Köpenhamn.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 7/0
Spelade från start men byttes ut i den 55:e minuten när ABK förlorade med 1-2 borta mot Nästved.

Nicolas Sandberg, FC Vestsjälland 6/2
Sandberg spelade från start och i 75 minuter när Vestsjälland nådde 0-0 borta mot Skive.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 5/0, 2 hållna nollor
Nurme gjorde på nytt en stabil insats när IFK Mariehamn vann med 2-1 borta mot VPS Vasa.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 0/0, 0 hållna nollor
Reserv bakom Nurme mot Vasa.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 5/0
Olofsson fanns med från start men byttes ut i den 63:e minuten mot VPS Vasa.

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 4/0
Spelade från start mot VPS Vasa och under matchens samtliga 90 minuter men höll sig utanför målprotokollet.

Saihou Jagne, IFK Mariehamn 4/0
På avbytarbänken från start mot VPS Vasa men hoppade in i den 63:e minuten.

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 9/2

Spelade från start när Levadias andralag spelade 3-3 borta mot Tartu SK 10. Han hann dessutom med att noteras för en varning i den 38:e minuten.

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 32/10
Elm spelade hela matchen borta mot NEC Nijmegen i onsdags. Elm slog en fin hörna i den 56:e minuten som var nära att resultera genom en nick av Ruud Boymans. Spelade hela matchen mot Groningen i helgen utan att glänsa.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar, 4/0
Johansson satt på bänken från start också mot NEC Nijmegen. Hoppade in i den 79:e minuten och fick alltså än en gång känna på hetluften i den holländska ligan. Mot Groningen i helgen blev det avbytarbänken på hela matchen.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 22/0, 5 hållna nollor
Den axelskada han ådrog sig för en månad sedan gjorde att han missade de båda avslutande matcherna i grundserien för PSV.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 32/18
PSV mötte Ado den Haag i onsdags och vann med klara 5-0. Toivonen stod för två av de fem målen. Tidigare Öster och Helsingborgsmittfältaren Atiba Hutchinson spelade fram till Toivonens första mål. I helgen vann PSV med 3-1 borta mot Excelsior. Toivonen spelade återigen hela matchen men höll sig utanför målprotokollet denna gång. Blev däremot varnad i den 49:e minuten.

John Guidetti, Feyenoord 23/20 (Utlånad från Manchester City 0/0)
Missade Feyenoords två sista matcher för säsongen på grund av den nervskadan. Blev dock avtackad och stort hyllad av supportrarna inför matchen mot Heracles i i onsdags.

Petter Andersson, Groningen, 32/4
Spelade hela matchen för Groningen mot NAC Breda. (Oavgjort 1-1). I helgen blev det 0-1 mot AZ Alkmaar och även då spelade Andersson hela matchen.

Emil Johansson, Groningen, 5/0
De ljumskproblem Johansson haft sedan i mars stoppade honom från spel också under serieavslutningen för Groningen.

Viktor Elm, Heerenveen, 33/3
Heerenveen avslutade med att göra totalt sex mål på de två avslutande matcherna. Först seger med 4-3 borta mot Twente, därefter förlust med 1-2 mot Feyenoord. Elm spelade från start i båda matcherna men byttes ut i den 67:e minuten mot Feyenoord.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 6/0, 0 hållna nollor
Nordfeldt har släppt in väldigt många mål, 16 stycken nämligen på sina sex matcher. Han släppte in tre mål i var och en av de båda avslutande matcherna. Mot Twente gjorde hans lagkamrater fyra mål, vilket då räckte till seger med 4-3. Mot Feyenoord orkade hans lagkamrater bara med att göra två mål, vilket då innebar förlust med 2-3.

Samuel Armenteros, Heracles 33/4
Armenteros stannade på 33 grundseriematcher denna säsong. Han avslutade med att spela från start både mot Feyenoord (förlust 1-4) och mot NEC (förlust 1-2). Mot NEC blev han utbytt sista 20 minuterna.

Emir Bajrami, Twente, 22/4
Bajrami fick avsluta säsongen med att spela från start mot Heerenveen i onsdags och mot VVV Venlo i helgen. Han lämnade båda matcherna utan mål. Mot Heerenveen blev det spel i 67 minuter och mot VVV Venlo byttes Bajrami ut redan i halvtid.

Rasmus Bengtsson, Twente, 13/0
Skadekänning stoppade Bengtsson från medverkan i Twentes båda avslutande grundseriematcher.

Alexander Gerndt, Utrecht, 23/7
Tillbaka i startelvan mot Roda i helgen och spelade hela matchen. Han gjorde dessutom matchens första mål mot Roda, när han i den sista matchminuten sköt ett skott som gick igenom Rodamålvakten Mateusz Prus händer. Klar målvaktstavla. Utrecht vann matchen med 3-1 till slut.

Johan Mårtensson, Utrecht, 25/1
Missade Utrechts båda sista grundseriematcher för säsongen.

Marcus Nilsson, Utrecht, 12/0
Den meniskskada han ådrog sig i december stoppade honom från spel resten av säsongen.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht, 2/0
I onsdags mötte Anderlecht Gent och vann med 1-0. Molins satt hela matchen på avbytarbänken. I helgen mot Club Brugge blev det ett inhopp på sju minuter.

Behrang Safari, Anderlecht, 23/0
Fanns med på planen under samtliga 90 minuter och hjälpte laget hålla nollan mot Gent i onsdags. Också i helgen blev det 90 minuter för Safari när Anderlecht grejade 1-1 mot Club Brugge och fortsatt kommando i mästerskapsserien.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 7/0
Avsliten hälsena och säsongen är över för försvararen.

Michael Almebäck, Club Brügge, 27/0
Club Brugge vann med 2-0 mot Standard Liege i tisdags. Almebäck satt hela matchen på avbytarbänken. I helgen mot Anderlecht var Almebäck tillbaka i startelvan och spelade hela matchen.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn 27/0
Tillbaka i startelvan och spel under hela matchen när Blackburn på måndagskvällen förlorade med 0-1 mot Wigan. 5/10 i betyg av Skysports och omdömet blev: ”Inget inflytande i matchen”.

Marcus Olsson, Blackburn 11/0

Fick inleda på avbytarbänken mot Wigan men när David Dunn blev skadad mot slutet av den första halvleken fick Olsson hoppa in. 5/10 i betyg av Skysports och omdömet: ”Gjorde ingen skillnad”.

Sebastian Larsson, Sunderland 31/7
Säsongen över för Larsson som har opererats för ljumskbråck. Räknar dock med att kunna vara tillbaka fullt ut lagom till EM.

Jonas Olsson, West Bromwich 32/2
Olsson hade det kämpigt emellanåt mot Bolton men var på vippen att nicka in ett kvitteringsmål till 1-1 efter en knapp timmes spel. Olsson betygsattes med 6/10 av Skysports och omdömet: ”Hade problem emellanåt men jobbade hårt”.

Alexander Kacaniklic, Fulham 4/0, (tidigare utlånad till Watford 12/1)
Spelade från start mot Liverpool i tisdags men byttes ut i den 58:e minuten. Betyget blev 7/10 av Skysports och omdömet: ”Bra touch”. I helgen mot Sunderland (seger 2-1) blev det 90 minuter på avbytarbänken.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 10/0, 3 hållna nollor (utlånad från Tottenham 0/0, 0 hållna nollor)
Jansson fick släppa två mål förbi sig när Shamrock spelade 2-2 mot UCD. Sista målet var riktigt snöpligt och kom till på en minuts stopptid.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 17/0
Tränar igen efter knäoperationen. Något mer spel denna säsong lär det dock inte bli.

Mikael Lustig, Celtic 4/0
Lustig fick finna sig i att sitta på bänken hela matchen mot St Johnstone i veckan. I helgen fick han dock chansen från start och spelade hela matchen mot Dundee United (förlust 0-1).

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna, 23/0
Spelade hela matchen mot Catania i onsdags och hjälpte laget hålla nollan i matchen som laget vann med 1-0. Även i helgen hjälpte han laget att holla nollan när Bologna vann med 2-0 mot Napoli.

Andreas Granqvist, Genoa, 27/1
Granqvist spelade hela matchen mot Cagliari i onsdags utan att utmärka sig mer än någon annan. I helgen mot Udinese (förlust 0-2) blev det också spel från start men Granqvist byttes ut i den 54:e minuten.

David Stevic, Genoa 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för spel med A-laget.

Albin Ekdal, Cagliari 28/1
Ekdal fick förtroendet under hela matchen mot Bologna i onsdags. Han spelade också samtliga 90 minuter mot Juventus utan att glänsa nämnvärt.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Jobbar sig tillbaka efter den skada han haft men närmar sig en comeback för varje dag. Men fick avstå både matchen i onsdags och i helgen.

Tibor Cica, Cesena 0/0
Får vänta ett tag till på spel för Cesena.

Carlos Garcia, Juventus 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för A-truppen.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 31/28

Milan vann med 2-0 mot Atalanta i onsdags. ”Ibra” utanför målprotokollet den gången men skapade sin vana trogen flera fina målchanser. I helgen blev det förlust med 2-4 mot Inter och då tappades också ligatiteln. Zlatan gjorde vad han kunde med två mål och tillhörde planens bästa spelare och gjorde ett mycket snyggt mål men det räckte ändå inte.

Agon Mehmeti, Palermo 2/1
Mehemti fick efter en lång tid utanför matchtruppen göra ett inhopp i tisdags mot Napoli. Han löste av Josip Ilcic i den 50:e minuten. I helgen blev det 90 minuter på avbytarbänken mot Chievo.

Joel Ekstrand, Udinese, 11/0
90 minuter på avbytarbänken mot Cesena i onsdags. Utanför matchtruppen mot Genoa i helgen.

David Löfquist, Gubbio 7/1 (utlånad från Parma 0/0)
Gubbio mötte Empoli i tisdags. Löfquist på bänken från start och fick hoppa in sista tio minuterna. 90 minuter på avbytarbänken mot Juve Stabia på måndagskvällen.

Linus Hallenius, Padova, 12/3 (utlånad från Genoa)
Skadekänning håller Hallenius utanför Padovas matchtrupp för tillfället och fanns inte med i matchtruppen när Padova mötte Sassulo i tisdags och förlorade med 0-2. Inte heller i helgens förlustmatch mot Torino fanns Hallenius med i matchtruppen.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 14/0
Wendt fick sin vana trogen numera börja på avbytarbänken hos ”Gladbach” men fick hoppa in i den 73:e minuten när laget mötte Mainz och vann med 3-0 på bortaplan.

Marcus Berg, Hamburg SV, 13/1
Spel från start men utbytt i den 71:a minuten efter att ha haft svårt att uträtta något konstruktivt.

Mikael Ishak, FC Köln, 11/0
Ishak blev kvar i 90 minuter på avbytarbänken mot Bayern München. (Förlust 1-4).

Per Nilsson, Nürnberg, 5/0
I säsongens elfte timme har Nilsson börjat få kontinuerligt med speltid. 90 nya minuter i helgen när Nürnberg förlorade med 1-4 mot Bayer Leverkusen.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 33/10
Lämnade planen utan mål men skapade ändå en hel del chanser på egen hand när Werder Bremen förlorade med 2-3 mot Schalke 0-4.

Denni Avdic, Werder Bremen II, 11/0, Werder Bremen, 0/0
Ingen Avdic synlig i varken förstalaget eller i andralaget i helgen.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 11/0
Utanför Wolfsburgs matchtrupp mot Stuttgart.

Matias Concha, Bochum 1/0, Bochum II 1/0
Missade säsongsavslutningen på grund av de skadeproblem han haft tidigare under säsongen.

Freddy Borg, Hansa Rostock 14/5
Hansa Rostock avslutade säsongen med att spela 2-2 mot Greuter Furth. Borg på avbytarbänken under hela matchen.

Esad Razic, Oberhausen 9/0
Ingen Razic synlig i matchtruppen när Oberhausen avslutade säsongen med det ”rödvita derbyt” mot Erfurt.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 30/0

Fick spelledigt i veckan mot Valenciennes, då han satt 90 minuter på avbytarbänken. Mot Brest i helgen blev det däremot spel under 90 minuter igen.

Dusan Djuric, Valenciennes 5/0
Spelade från start i onsdags mot Lyon och fick chansen under hela matchen mot Valenciennes förlorade med 1-4. Blev varnad i den 44:e minuten. I helgen mot PSG var Djuric helt utanför matchtruppen.

Petter Hansson, Monaco, 16/0
Har skadekänning som har stoppat honom från medverkan den senaste tiden.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 7/0
Kennedy missade Racings matcher i onsdags respektive i helgen och kan redan till hösten komma att dyka upp härhemma i Sverige.

Henok Goitom, Almeria, 30/6
0-0 mot Hercules i helgen för Almeria. Goitom utanför matchtruppen.

Eldin Cakovic, Burgos 5/1
Cakovic fick hoppa in sista halvtimmen när Burgos vann med 2-1 mot Zamora.

PORTUGAL

Nicklas Bärkroth, Uniao Leiria 9/0 (utlånad från Benfica)
Bärkroth fick spela hela matchen borta mot Benfica. Uniao Leiria gjorde något av en bragdmatch, då laget föll med ”bara” 0-1 med tanke på att laget hade åtta juniorer med i matchtruppen.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos, 23/2
Olympiakos har spelat klart för säsongen.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos 9/0
Utanför laget då han är oense om saker i sitt kontrakt med klubben.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 11/0
Utanför matchtruppen när Bursaspor mötte Eskisehirspor i onsdags och vann med 3-2. Tillbaka i startelvan och spel i 90 minuter när Sivasspor slogs tillbaka med 2-0 i helgen.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 27/3
Spelade från start och gjorde också mål i den 68:e minuten när Eskisehirspor förlorade med Bursaspor med 2-3. Spelade från start men byttes ut i den 73:e minuten när Eskisehirspor vann med 3-1 mot Istanbul BB.

Johan Elmander, Galatasaray, 33/12
En timmes spel blev det för Elmander när Galatasaray vann med klara 4-2 borta mot Trabzonspor i mästerskapsserien.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 37/7
Spelade i 90 minuter i veckan mot Sivasspor (seger 2-1) och drog på sig ett gult kort och historien upprepade sig också mot Eskisehirspor i helgen.

Emir Kujovic, Kayserispor, 18/8
Inget spel för Kujovic varken mot Antalyaspor i helgen och mot Genclerbirligi i onsdags.

CYPERN

Fredrik Risp, Ethinkos Achna, 6/0
Ingen Risp mot Enosis i helgen.

MALTA

André Grabowski, Floriana 21/6
Floriana mötte Valetta i lördags men något spel blev det inte för Grabowski som satt hela matchen på avbytarbänken.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 17/1
Lukanovic spelade hela matchen mot Brasov i fredags. Höll sig utanför målprotokollet.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, 9/0
CSKA Moskva vann med 3-0 borta mot Lokomotiv Moskva. Wernbloom spelade hela matchen men drog sin vana trogen på sig ett gult kort. Kortet var hans sjunde på nio matcher.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 28/4
Young Boys vann med 1-0 mot Zürich i tisdags och i helgen blev det 2-2 mot Luzern. Farnerud spelade 90 minuter i respektive match, utan att utmärka sig mer än någon annan spelare.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor
Gustafsson alltjämt bergfast på avbytarbänken hos Salzburg.

Rasmus Lindgren, Salzburg 18/1
Lindgren kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Rapid Wien.

USA

Markus Holgersson, New York Red Bulls 9/0
Red Bulls vann med 1-0 mot LA Galaxy. Holgersosn spelade hela matchen.

Adam Johansson, Seattle Sounders 3/0
Fick sitta hela matchen på avbytarbänken när Seattle vann med 2-0 mot LA Galaxy i torsdags. I helgen var Johansson tillbaka i startelvan och spelade 90 minuter när Seattle vann med 1-0 mot Philadelphia Union.

Björn Runström, New England Revolution 3/0
New England mötte Colorado i torsdags och vann med 2-1. Runströmn på bänken från start men byttes in med sex minuter kvar. I helgen när det blev förlust med 1-2 mot Real Salt Lake satt Runström hela matchen på avbytarbänken.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Erkan Saglik, Emirates 0/0
Saglik får vänta ett tag till på sin debut. Inget spel i torsdags mot Al Shabab.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al Hilal, 9/5
Förlorade med 0-1 mot Al Ahli. ”Chippen” började mathcen på avbytarbänken men fick hoppa in med 16 minuter kvar. Varnad i den 83:e minuten.

Publicerad 2012-05-09 kl 11:06