Lustig avgör toppmötet för Celtic mot ligatvåan

Scottish Premiership

Celtic utökar sin ligaledning. Laget kan tacka Mikael Lustig för det, som stod för Celtics tredje mål mot lligatvåan, vilket till slut skulle visa sig avgörande.

Ligaledarna Celtic tog under söndagen emot ligatvåan Aberdeen och hemmalaget kunde gå upp i en 2-0-ledning innan halvtidsvilan. Väl ute på plan i den andra halvleken var Mikael Lustig snabb att göra 3-0 och där trodde de flesta att matchen var avgjord.

Men Aberdeen ville annat. En kvart in i andra halvlek gjorde gästerna två snabba mål, vilket gav en nerv i matchen resterande halvtimmen.

Celtic kunde dock hålla ut och Mikael Lustigs 3-0 visade sig bli det avgörande målet.

De tre poängen innebar att Celtic drog ifrån ytterligare och har nu 83 poäng - 12 poäng före tvåan Aberdeen.

Publicerad 2016-05-08 kl 15:59