Lustig med assist i seger - Celtic nära ligatiteln

Scottish Premiership

Mikael Lustigs Celtic är ytterst nära att vinna skotska ligan för femte året i rad, efter lördagens 3-1-seger över Hearts.

En poäng på tre omgångar - om Aberdeen vinner alla sina matcher. Det är vad som krävs för Celtic för att man ska säkra sin femte raka ligatitel, efter att ha besegrat Hearts med 3-1 under lördagen.

Därmed är svenske högerbacken Mikael Lustig bara millimeter ifrån en ny titel. Lustig spelade hela matchen mot Hearts och gjorde även en assist. Ett inlägg från landslagsmannen bröstades ner av Colin Kazim-Richards och sköts sedan i mål. Det betydde 1-0 i den 17:e minuten.

Förre Kalmar FF-anfallaren Abiola Dauda kvitterade till 1-1 i den 57:e minuten, men efter mål av Patrick Roberts och Leigh Griffiths i den 67:e respektive 85:e minuten kunde Celtic jubla över segern.