TV: Sinclair med hattrick när Celtic säkrade ligatiteln

Scottish Premiership

Vinst mot Hearts och Celtic skulle säkra ligatiteln. Det uppdraget hade Mikael Lustig och hans lagkamrater inga större problem med att slutföra.
- Jag njuter av varenda minut, säger tremålsskytten Scott Sinclair efter 5-0-segern mot Hearts.

Svenske Mikael Lustig fick spela 80 minuter i mötet som Celtic hade grepp om redan från start. Mycket tack vare Scott Sinclair som inledde målskyttet när han stänkte in 1-0 efter runt tjugo spelade minuter. Anfallaren fullbordade sitt hattrick i slutet av matchen via en straff han själv ordnat.

När slutsignalen ljöd stod det klart att Celtic besegrat Hearts med hela 5-0. Därmed är också ligatiteln redan säkrad med åtta omgångar kvar att spela.

- Hela poängen med att skriva på för Celtic var att jag ville börja känna glädjen till fotbollen igen och komma tillbaka i form. Det har jag gjort. Jag njuter av varenda minut, säger Sinclair efter matchen.

Celtic har ofattbart nog endast tappat fyra poäng på 30 spelade matchen.