Barca körde över Alaves - befarat benbrott på Vidal

La Liga

Anfallstrion Lionel Messi, Luis Suarez och Neymar fick alla näta när Barcelona fullständigt demolerade Alaves med 6-0. Efterspelet handlade dock mest om Aleix Vidal som åkte på en obehaglig ankelskada.

Kanske var Alaves fortfarande uppe bland molnen efter semifinalvinsten mot Celta Vigo i Copa del Rey för dagens insats var inte riktigt lika väl utförd.

Det dröjde dock en stund innan Barcelona fick hål på hemmalaget - men därefter föll korthuset relativt snabbt. Luis Suarez inledde målskyttet i den 37:e minuten och ett fåtal minuter senare ökade Neymar på till 2-0. I den andra halvleken följdes det upp av ännu ett Suarez-mål samt från Lionel Messi och Ivan Rakitic i matchen som slutade 6-0.

Barcelona toppar därmed La Liga, även om tabellen inte lär fortsätta se ut så framöver. Real Madrid har nämligen tre matcher mindre spelade bland annat på grund av den framskjutna matchen mot Celta Vigo.

Fem minuter från slutet fick Aleix Vidal utgå på grund av skada. Det visade sig att ankeln var bruten, och Vidal opererades redan samma kväll. Han uppges vara borta i fem månader.