Barcelona vidare till kvartsfinal - milstolpe för Suarez

La Liga

Barcelona gjorde vad de var tvingat att göra mot Athletic Bilbao under onsdagen.
Luis Suarez gjorde sitt 100:e mål för klubben i segern som tar Barca till kvartsfinal i spanska cupen.

Inför onsdagens retur i Copa del Rey-åttondelsfinalen mellan Barcelona och Athletic Bilbao var La Liga-jätten tvingat att vända på ett 2-1-underläge för att nå avancemang. Det lyckades man med.

Först stänkte Luis Suarez in en volley på ett akrobatiskt sätt i den 35:e minuten och nådde då en milstolpe i karriären. Uruguayanen har nämligen gjort 100 mål i Barcelona i och med nätkänningen.

Därefter satte Neymar 2-0 på straff i den 48:e minuten, innan Enric Saborit reducerade tre minuter senare. Då var matchen på väg mot förlängning. Men Lionel Messi sköt in en frispark via stolpen i den 78:e minuten och det säkrade Barcas avancemang till kvartsfinalen.

Barcelonas startelva: Cillessen; Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Rafinha, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar

Athletics startelva: Iraizoz; Boveda, Etxeita, Laporte, Saborit; San Jose, Benat; Williams, Eraso, Balenziaga; Sabin