Efter Barcelonas seger - kryper närmare Real Madrid i tabellen

Spanien

Barcelona vann mot Granada med 3-1. Målskyttar blev Rakitic, Suarez och Lionel Messi. I och med segern så kryper man närmare Real Madrid i tabellen och är nu bara en poäng bakom.

I veckan vann Barcelona i Champions League mot Manchester City. Idag så laddar man om då man möter Granada på bortaplan i ligan. Men de spanska storlaget sparar ingenting utan kör med starkaste elvan då det är viktiga poäng på spel.

De första tio minutrarna var väldigt avvaktande från båda lagen utan att de riktigt stora målchanserna skapades. Först efter 25 minuters spel kom matchen första riktiga farliga målfarlighet. Efter ett svagt försvarsingripande från Granada-försvaret, bjöds Ivan Rakitic på öppet mål. Något som kroaten inte missade. 1-0 till Barcelona som också stod sig hela den första halvleken.

Den andra halvleken hade precis börjat när Luis Suarez var framme och gjorde 2-0 till Barcelona. Men hemmalaget gav inte upp och bara någon minut senare så reducerade man till 1-2 genom Fran Rico på straff.

Med tjugo minuter kvar så rundade Luis Suarez målvakten men valde osjälviskt att passa fram Lionel Messi som också fick göra mål i dagens match. 3-1 till Barcelona som höll undan och fick med sig tre poäng.

Barcelona går nu upp på 59 poäng, bara en poäng bakom Real Madrid.

Publicerad 2015-02-28 kl 17:54