Efter krisstämpeln - Barcelona krossade Deportivo

La Liga

Luis Suarez stod för hela fyra mål och tre assist i Barcelonas kross mot Deportivo när laget suddade ut krisstämpeln.

Redan efter sju minuter så fick bortalaget matchens första målchans då Luis Suarez fick skottläge inne i straffområdet. Anfallaren fick en yta att skjuta men lyckades inte pricka bollen innan för målramen.

Det tillhör inte vanligheterna att Barcelona förlorar tre raka matcher, inte heller att katalanerna gör mål på hörna. Men vi är i ovanliga tider. För i matchens elfte minut så fick Luis Suarez helt fri inne i straffområdet komma först till bollen och styra in 1-0 till gästerna.

Hemmalagets första målchans kom i den 18:e minuten då den förre AIK-mittfältaren Celso Borges drog iväg i djupled. Hans lagkamrater var väldigt nära att nå fram till costaricanen som enbart kunde styra bollen med lilltån utan att ställa Bravo något nämnvärt.

I den 23:e matchminuten skulle istället 2-0 komma till gästerna. Lionel Messi hittade fram till Luis Suarez inne i straffområdet med en magisk passning som anfallskollegan inte kunde sumpa. Utan tvivel så rullade uruguayanen in sitt andra mål i matchen och tystade snacket om Barcelonas kris, i alla fall tillfälligt.

Den andra halvleken hade knappt börjat innan bollen var inne i nät. Ivan Rakitic tog sig in i straffområdet och fick bollen helt fri och kunde dunka in 3-0 på halvvolley. Bara några minuter senare så var det dags för ytterligare ett mål från Luis Suarez som gjorde sitt tredje mål i matchen.

Efter en timmes spel så fick Neymar bollen inne i straffområdet. Osjälviskt så valde brassen att spela bollen till Luis Suarez som kunde på sin egen retur kunde trycka in sitt fjärde mål i matchen, vilket innebar hela 5-0 till gästerna.

Med en kvart kvar att spela så slet sig Luis Suarez loss på den högra sidan av offensivt straffområdet och hittade en helt fri Lionel Messi vid straffpunkten. Argentinaren kunde i ett helt öppet mål placera in 6-0 till Barcelona.

Det var en match där alla gästande spelare ville göra mål. Med tio minuter kvar så kom mittbacken Batra upp med bollen vid fötterna och drev hela vägen fram till offensivt straffområdet. Då ingen försvarare gick upp i press skickade mittbacken iväg ett skott som också innebar 7-0 till Barcelona. Bara några minuter senare skulle även 8-0 komma då Neymar höll sig framme i offensivt straffområde.